Nyheter Kroatien

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Scandjet
Foto: Kroatienspecialisten
Foto: Apollo
Foto: Solresor
Foto: Grand Villa Argentina
Foto: Ving
Kroatien har under de senaste åren blivit ett allt mer populärt resmål bland oss svenskar. I år ökar bokningarna ytterligare, och är du en av dem som vill dit men inte bokat ännu så har vi här plockat fram sommarens mest spännande nyheter i detta fantastiska land.

Kroatien är ett land som kan erbjuda något för alla typer av resenärer. Maten är makalöst god, vattnet kristallklart, priserna mer än rimliga och alla gamla byggnader och mysiga gränder ger landet en mysig och kulturell atmosfär.

Längre semester, weekend och egen pool

Scandjet uppfyller i år många resenärers önskan och lanserar nu alternativ till den traditionella charterveckan – välj mellan weekendpaket och 10-dagarscharter, båda med direktflyg till fina Zadar. Weekendresorna passar den som söker en romantiskt resa med god mat och hög mysfaktor, medan 10-dagarschartern öppnar för nya möjligheter med spännande rundresor som även inkluderar Kroatiens vackra grannländer. Inför 2013 erbjuder även Scandjet bland annat semesterhus med egen pool, alla med vackra lägen med närhet till sevärdheter och orter som har ett större urval av restauranger, aktiviteter och nöjen.
Läs mer och boka här.

Fler avreseorter och spännande rundresor

Kroatienspecialisten utökar nu med fler avreseorter. Förutom de tidigare orterna Stockholm, Göteborg, Luleå och Örnsköldsvik finns nu även Skellefteå att välja på. Samtliga orter har direktflyg till Dubrovnik eller Split. För dig som är intresserad av god mat och utmärkta kroatiska viner finns även en mat- och vinresa utöver det vanliga. Njut av dofter och smaker från de olika maträtterna tillagade av de allra finaste råvarorna och prova därtill de utsökta vinerna som Kroatien har att erbjuda. Några av höjdpunkterna på rundresan är besöket på ostronodlingarna och den lokala marknaden med en historia som går cirka 300 år tillbaka i tiden.
Läs mer och boka här.

Ny semesterort och nya fina hotell

Apollo satsar även de på fler avreseorter i Sverige. Förutom de större städerna går det nu också att resa till Kroatien från Jönköping, Norrköping och Visby. Dessutom erbjuder de en helt ny och spännande semesterort – Zivogosce. Hit reser den som föredrar lugn och ro framför ett brett utbud av nöjesliv och aktiviteter. Här kan du se fram emot lata dagar på stranden med mycket sol och bad. Apollo erbjuder även en hel del nya hotell, som bland annat Hotell Waterman Supetrus Resort i Brac som passar familjen med önskan om all-inclusive, Hotell Tamaris i Tucepi som är ett av de mest omtyckta hotellen längs Makarska rivieran och The Residence som har moderna lägenheter i olika storlekar för både små och stora sällskap.
Läs mer och boka här.

Populära klassiker nära Dubrovnik

Solresor fortsätter att satsa på två populära hotell – Valamar Club Dubrovnik och Argosy. Det förstnämnda är ett familjärt och trivsamt hotell med all-inclusive light som ligger ett stenkast från Dubrovniks gamla stadsdelar, perfekt för dig som vill bo i lugna omgivningar men ändå riktigt nära den vackra staden Dubrovnik. Hotellet erbjuder en massa olika aktiviteter för både vuxna och barn. Hotell Argosy ligger alldeles intill Valamar Club Dubrovnik och är omgivet av ett grönt och lummigt parklandskap med vacker utsikt över Adriatiska havet. Hotellet har ett trevligt poolområde med såväl vuxenbassäng som separat barnpool för de minsta. Blir man sugen på att bada i havet finns två stränder att välja mellan, den lugna privata stranden eller den populära Copacabana.
Läs mer och boka här.

Utökad weekendkapacitet och populärt hotell

Airtours har utökat sitt redan tidigare stora utbud av cityweekends. Att ta en minivecka till Kroatien har blivit allt mer populärt, speciellt under vår och höst. Utbudet av resor till Splits riviera och Dubrovnik har också ökat till sommaren 2013, där sol och bad-resor till Dubrovnik är en nykomling som spås en ljus framtid. Ett av de mest populära hotellen i området är Hotell Grand Villa Argentina som är ett förstaklasshotell med fantastiskt läge vid havet och en kort promenad från stadens gamla stadsdel. Här finns ett avkopplande spa- och hälsocenter och ett poolområde som ligger vid den privata stranden. När hungern gör sig påmind finns det flera restauranger och barer med god mat och dryck att fylla magen med.
Läs mer och boka här.

Nya avreseorter och flexiblare flyg

Vings nyheter i Kroatien inför sommaren är dels att de nu öppnar Dubrovnik på Vingflex, det vill säga resor med reguljärflyg. Detta gör att du lättare kan välja längden på din semesterresa, efter just dina behov. Dessutom börjar nu Ving att flyga till Split även från Norrköping och Växjö. På så sätt blir det lättare att ta sig hit från orter som i vanliga fall inte har så många charterflyg att välja mellan. Reser du med Ving till Kroatien finns det flera olika resmål att välja på – Makarska rivieran, Hvar stad, Jelsa, Split och Dubrovnik.
Läs mer och boka här.

Här kan du hitta bra erbjudanden till Kroatien.


Erbjudanden Kroatien

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september