NYHET: nytt chartersök på Reseguiden

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Reseguiden.se
Bild: Reseguiden.se
Reseguidens chartersök har fått en rejäl uppfräschning – nu blir det ännu lättare för dig att hitta rätt resa till rätt pris.

Nu kan du enkelt hitta hotell längs strandpromenaden på semesterorten, kolla in poolen eller jämföra priser på hotell med promenadavstånd till centrum – detta och mycket mer kan du göra med Reseguidens nya chartertjänst.

Kartan ger dig en blixtsnabb överblick

Med en interaktiv, klickbar karta kan du nu navigera dig genom hela charterutbudet hos de största researrangörerna. Med alla resor samlade på ett ställe slipper du leta på flera olika sajter.

Du kan söka både brett och specifikt genom att använda tydliga parametrar och du kan till exempel få upp en satellitkarta över semesterorten med alla hotellen tydligt utmärkta. Genom att zooma in ser du snabbt om anläggningen ligger nära stranden eller om det är promenadavstånd till centrum.

Hitta anläggningen som passar bäst för dig

Självklart kan du filtrera din sökning på kriterier som till exempel hur många stjärnor anläggningen har, om det finns pool eller bar och vilket resebolag som arrangerar resan.

– Vi har märkt ut alla hotellen på kartan för att ge en tydlig översikt. Med Google Maps kan du zooma in dig så nära att du även kan kolla in poolområdet, eller se om hotellet har en privat strand, säger Kristoffer Zaar, systemutvecklare på Reseguiden.

– De flesta resebolagen har jättefina hemsidor med mycket bra information om sina anläggningar, fina bilder och kanske även video från orten. Tanken är därför att man enkelt ska hitta ett intressant paket i vår översikt, sedan länkas man snabbt vidare till respektiva researrangör för mer information och bokning, säger han.

Du kan planera din semester längre fram

Sista minuten-söket fick en ansiktslyftning innan jul och är en av Reseguidens mest populära tjänster. Den som har velat planera sin semester mer än sex veckor fram i tiden har inte riktigt hittat hem – men med den nya chartertjänsten kan du nu planera och boka din resa mer än ett år fram i tiden.

– Att kunna söka och jämföra priser på flyg, hotell och sista minuten har blivit en självklarhet för många resenärer. Därför är det riktigt kul att kunna erbjuda en likvärdig tjänst för charter. Här har det varit ett glapp i branschen och en tydlig efterfrågan. Det glappet är nu fyllt, säger Kristoffer Zaar, systemutvecklare på Reseguiden.Kristoffers 3 bästa söktips


1. Använd kartan för att navigera
Om du zoomar in på ett land kommer fler prislappar upp, med namn på orter och regioner i landet. Om du klickar in dig på en ort får du upp alla hotellen på kartan. Om du zoomar in tillräkligt djupt kommer dessutom prislappar upp för varje hotell i kartläget. Klicka på hotellen för att få mer info i en pratbubbla.

2. Testa satellitläget i kartan när du tittar på en ort
I de flesta fallen kan du tydligt se hotellet, om det har en stor pool, hur omgivningarna ser ut och hur nära stranden det ligger.

3. Använd filtren i vänsterkolumnen
Markera/klicka på ett filter för att välja ett alternativ, eller markera flera alternativ samtidigt. Allt du ändrar i filtren har även genomslag på kartan. Så du får en översikt över var i världen du kan åka efter dina specifikationer.

Kolla in den nya chartertjänsten här!