Nya Zeeland – ett äventyr från början till slut

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: foreversandra, medlem sedan 2006
Foto: mbild, medlem sedan 2006
Är du äventyrslysten och sugen på att prova någonting spännande som forsränning eller bungy-jumping? Då är Nya Zeeland något för dig.

Greppa paddeln

Forsränning eller White Water Rafting som det heter är en äventyrlig upplevelse för den som gillar vatten. Prova en fartfylld färd i gummibåt längs forsar och ner för vattenfall, det ger garanterat en rejäl adrenalinkick! Rafting kan passa alla och det finns många nivåer och varianter att välja på.

Åk till: Rotorua på Nordön.

Inte bekväm i gummibåt? I Rotorua kan du även lära dig mer om Maorikultur och beskåda heta källor och gejsrar.

Håll huvudet kallt

Gillar du att vara ute i naturen skall du prova isklättring i Glacier Country, det är definitivt något utöver det vanliga. Du behöver inte vara proffs då de duktiga guiderna gärna hjälper dig till rätta.

Åk till: Fox Glacier eller Franz Josef i Glacier Country, Sydön.

Inte sugen på att klättra? Prova andra aktiviteter som utflykter till häst och vandringar i de vackra omgivningarna. Du kan också flyga över de massiva glaciärerna.

Kasta dig ut

Att hoppa bungy-jump är kanske den mest adrenalinspäckade aktiviteten av dem alla. Bli fastspänd med snodden och kasta dig ut över landskapet. Platserna för bungy-jump duggar tätt och många är underbart natursköna.

Åk till: Queenstown på Sydön. Staden kallas The Adventure Capital of the world och det med all rätt. Här återfinns det 43 meter höga original-hoppet över Kawarau River.

Inte fullt så äventyrlig? Queenstown är också en perfekt utgångspunkt för utflykter till Milford Sound i det vackra fjordlandskapet.

Reseguidens medlem Holger berättar om isklättring på Fox Glacier:

– Jag är riktigt höjdrädd och klarar inte alls att klättra på berg eller klätterväggar men ändå var isklättring inga problem. Det var väldigt mäktigt.

Det började klockan 7 med ett par guider och en grupp på 10 personer. Det höll på hela dagen och priset på 100 nzD var så billigt det kan bli. På morgonen var det genomgång av utrustning och en lättare klättring på ett tiometers isblock. Efter en härlig medhavd lunch som intogs på glaciären gick vi vidare till en mer utmanande klättring som var högre och svårare. Väldigt trötta men väldigt glada kom vi ner till regnskogen vid glaciärens slut. That's New Zealand.