Nya utmanare i Thailand

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: ullen, medlem sedan 2006
Thailand har länge varit en vinterfavorit för svenskar som vill fly kylan och många har redan provat de klassiska resmålen. Oavsett om du återvänder eller besöker landet för första gången är de nya, lugnare varianterna lockande.

Även om Thailand är ett bekant resmål för de flesta dyker det fortfarande upp öar och orter som känns nya och oupptäckta. Apollo står för årets charternyheter: Klong Yai och Koh Lipe.

Sug efter nya resmål och kombinationer

Många semesterfirare har fastnat för Thailand och tvekar inte att återvända gång på gång, men suget efter nyheter finns kvar:

– I takt med att många resenärer väljer att återvända till Thailand år efter år, är det också många som söker sig till mindre orter och letar upp nya orter i programmet, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

Nykomlingarna är populära, men många väljer att kombinera det oupptäckta med gamla favoriter:

– Vi kan se ett ökande intresse för småöar, de allra flesta stannar några nätter och kombinerar med Phuket, Krabi eller Koh Lanta, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Nya paradis på charterhimlen


Klong Yai/Trat
Du hittar den lilla kustbyn Klong Yai i Tratprovinsen, nära gränsen till Kambodja. Här ägnar du dig med fördel åt lata stranddagar men kan också roa dig med mer aktiva inslag som cykling eller kajakpaddling. Det är lätt att kombinera med Koh Chang som har både regnskog och vattenfall, eller staden Trat med bra shopping, ungefär fem mil från Klong Yai. Orten är en av Apollos Thailandsnyheter för i år.

Koh Yao Noi
Ön Koh Yao Noi är en av de största i Phang Nga-provinsen och ligger mellan norra Phuket och Krabi. Här solar, badar och slappar du på stranden. Om du vill ha mer fart och fläkt kan du kombinera med Phuket eller Krabi. Det är också via nyss nämnda städer som du tar dig till Koh Yao Noi, då du inte kan flyga direkt till ön. Du reser charter hit med Ving.

Koh Lipe
Koh Lipe ligger i Tauratao nationalpark i södra Thailand, nära Malaysia.
Ön är ett backpackerparadis men finns nu också som charter. På ön finns tre härliga vita stränder och bra snorkling. För den shoppingsugne rekommenderas ett besök till Langkawi på andra sidan gränsen till Malaysia. Koh Lipe är en nyhet hos Apollo i år.

Klong Muang
Den lilla badorten Klong Muang ligger ungefär en mil utanför Krabis huvudort Aonang. Längs den tre kilometer lång sandstranden är det lätt att hitta lugn och ro. Om du mot förmodan tröttnar på strandlivet kan du ta en sväng in till Aonang där det finns gott om både shopping och nöjen. Både Fritidsresor och Ving har Klong Muang i sina program.

Koh Jum
Koh Jum ligger mellan Krabi och Koh Lanta och är perfekt för den lugna semestern. Ett utflyktsförslag är att paddla kanot till grannön Koh Lola, där man kan ha turen att få se delfiner. Du tar dig till Koh Jum antingen via båtförbindelsen mellan Krabi och Koh Lanta eller med båt från Laem Kruat. Ving har charter till Koh Jum sedan förra vintern.

Koh Mook
Koh Mook är en fridfull och grönskande ö som ligger söder om Koh Lanta. Hit kan du åka för att slappa eller snorkla och dyka, det finns nämligen gott om färgglada fiskar att spana in. Ett populärt utflyktsmål är Smaragdgrottan som nås via vattnet. Man kan också besöka närbelägna Koh Ngai och Koh Kradan. Sedan förra vintern kan du ta dig till Koh Jum med Ving.

Kolla in Thailands resmålssida – resor och inspiration på ett ställe


Reser du hellre på egen hand?
Sök och jämför flyg- och hotellpriser på Reseguiden.se

Sista minuten till Thailand just nu

Hitta din charter din Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26