Nya utmanare i Thailand

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: gbenskar, medlem sedan 2008
Du behöver inte åka långt från turistiga Phuket för att hitta lugnare, mindre exploaterade ställen. Vi tipsar om tre badparadis i Krabi och Trang på Thailands västkust.

Nu börjar det bli dags att boka vinterns resa till Thailand, i synnerhet om du vill åka bort över jul och nyår. Vi tipsar om tre charterresmål som fortfarande känns genuina.

1. Koh Jum

Lilla Koh Jum bjuder på barfotalyx och du kan ha en riktigt lugn semester. Ön ligger mellan Krabi och Koh Lanta och du kan ta dig hit antingen med båtförbindelsen mellan de två nyss nämnda eller med med båt från Laem Kruat. Vid grannön Koh Lola kan ni ha turen att se delfiner, så varför inte hyra kanoter och upptäcka omgivningarna? Ving har resor till Koh Jum för dig som föredrar charter.

2. Koh Klang

Vill du komma långt från turistmassorna och upptäcka ett mer genuint Thailand? Då ska du testa Koh Klang. Ön ligger bara en halvtimme från Krabis flygplats, men är ändå mer eller mindre oupptäckt. Koh Klang är vackert – stranden är oemotståndlig och vattnet kristallklart. Det går även att kombinera med Krabis storstadsliv som bara ligger en kort båtresa och cirka 15 kilometer med exempelvis tuk-tuk. Till Koh Klang kan du åka charter med Apollo och Ving.

3. Khlong Muang

Fiskarbyn Khlong Muang är ett av Thailands senaste tillskott på charterhimlen och ligger vid en lång sandstrand. Byn är omgiven av vacker natur och kristallklart hav. Khlong Muang ligger bara ett par mil nordväst om badorten Ao Nang och det är lätt att resa ut till de många öarna i skärgården. Om du vill resa charter hit kan du välja mellan Fritidsresor och Ving.

Nyfiken på Thailand? Klicka här.

Hitta chartern till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26