Nya Reseguiden.se gör det enklare att hitta resan

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Kollage: Anders Östman
Nu har vi en ny layout, massa bra guider till hela världen, inspirerande bilder, heta tips och bättre söktjänster än någonsin!

Nya Reseguiden är mer lättnavigerad och sätter resenärerna mer i centrum, framför allt i inspirationsfasen med reseguider till hela världen. Här blir du guidad av resenärerna själva med tips som var du hittar de bästa stränderna, hur du tar dig dit, vilket väder det är och var de bra restaurangerna finns. Vem som helst som vill skriva en reseguide kan göra det med möjlighet att bli publicerad på reseguiden.se och läst av en miljon besökare i månaden.

Tydligare design

Den nya sajtens utseende har syftet att visa mer vad Reseguiden egentligen är.
– Vi har inte bytt inriktning, men den nya sajten är tydligare med vad vi huvudsakligen är. Vi är en jämförelsesajt för resor som ska guida resenären till rätt resa till rätt pris, säger utvecklingsansvarig Petter Magnusson.
Designprojektet med den nya sajten startade i mars och har sedan bollats många gånger fram och tillbaka, innan det landade.
– Du känner fortfarande igen dig när du ska jämföra resor. En av sakerna som hänt är att det idag är tydligare vem du bokar hos, eftersom man inte köper resor hos oss, du jämför dem, säger Petter Magnusson.
Den nya designen öppnar upp för möjligheter att anpassa och ytterligare förbättra sajten och ambitionerna slutar aldrig.
– Tjänsterna kommer hela tiden att förbättras, säger Petter Magnusson.

Inte nog med det

Nästa grej blir att förbättra möjligheterna i Reseguidens community. Reseguidens medlemmar skriver redan i dag reseguider, diskuterar i trådar, bloggar och lägger upp bilder från sina grymma resor men det finns stor potential att göra något riktigt bra för dem som hänger mycket på Reseguiden.se, förklarar Petter Magnusson.

Psst! Tips!

För att skriva en guide blir du först medlem. Läs mer om hur du skriver en reseguide hos Reseguiden: "Har du gjort en grym resa?"