Nya favoriter i Grekland

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Det finns fler än 2000 öar i Grekland, så varför inte pröva en ny? Här är fem sköna bubblare.

Grekland har länge varit ett av sommarens mest populära resmål. Många har också hittat “sin ö” som man reser tillbaka till varje år. Men om du känner för att testa något nytt så finns det flera tips på mer ovanliga öar.

Karpathos – slipp turiststråken

Ön är känd för sina vackra stränder och kan erbjuda mycket av det geniuna Grekland. De stora massorna av turister har ännu inte hittat hit och därför är även prisnivån relativt låg i jämförelse med andra grekiska öar. Huvudstaden Pigadia är en bra utgångspunkt med ett bra utbud av restauranger och tavernor.
Så reser du hit: Apollo och Ving har charter hit.

Zakynthos – mer än fest

För många är Zakynthos synonymt med dans på barborden och fest hela natten. Men det är en ö som har mycket annat att erbjuda. De flesta bor i Laganas. Men om man vill ha en lugnare semester är det bättre att välja Argassi eller Tsilvi. Här är ett bra tips att hyra bil eller scooter för att se ön på egen hand. Det finns många fina stränder att upptäcka för ett svalkande bad.
Så reser du hit: Apollo har charter hit.

Kalymnos – ett mysigare Grekland

Ladda batterierna i en äkta grekisk miljö. Kalymnos har både sandstränder och bad med mjuka runda stenar. Bo gärna i någon av de mindre byarna som har egen strand. Vill du ha mer liv kan du boka hotell i huvudstaden Pothia.
Så reser du hit: Apollo och Ving har charter hit.

Kefalonia – Greklands grönaste ö

Det här är en av de vackraste öarna i den grekiska ö-världen. Här finns också landets mest fotograferade strand – Myrtos Beach. Kefalonia har inga stora städer, utan små mysiga byar med fina stränder och sköna strandpromenader.
Så reser du hit: Apollo och Fritidsresor har charter hit.

Lesvos/Lesbos – för en aktiv semester

En av Grekland största öar som lockar med vacker natur och smekande stränder. Det här är ett perfekt resmål för dig som vill göra utflykter på din semester. Ta en promenad före soluppgången eller hyr en cykel för att uppleva den bländande naturen.
Så reser du hit: Apollo och Ving har charter hit.

Charter till de nya grekiska favoriterna

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.