Nu har Sydafrika fotbollsfeber!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Patrick Allen, Dreamstime
Foto: travelgirl78, medlem sedan 2007
Just nu är Sydafrika hetare än på länge och VM är i full gång. Det spännande landet rymmer både vilda djur, vacker natur, vingårdar och mer därtill. Här är tre höjdpunkter du inte får missa.

Sydafrika har fått fotbollsfeber! En av fotbollsstäderna är Kapstaden, där bland annat Italien och England möter länder som Paraguay och Algeriet, på nybyggda Green Point Stadium.

Fotbollsfeber i Sydafrika

Du som reser till Sydafrika under den närmaste månaden kommer att möta ett land med fotbollsfrossa. Tyvärr är nästan alla matcher helt, eller till stor del slutsålda, men det finns många publika platser att se matcher på och stämningen kommer garanterat att vara hög.

– Nu är det riktigt kul att bo i Sydafrika, vilken fest vi har! De som inte var fans av fotboll och vårt eget landslag Bafana Bafana tidigare är det nu, säger svenska Katarina Stigsson som bor i Stellenbosch.

3 höjdpunkter du inte får missa

1. Äventyr bland vilda djur
Vi är många som drömmer om att få chansen att uppleva safari. I Sydafrika finns många olika varianter och Krüger National Park på gränsen till Mozambique är den största. Men även i den södra delen finns nationalparker och reservat, ett exempel är Buffelsdrift. Du kan ofta hitta logi i många olika prisklasser, från enkelt till lyx.

2. Kapstaden, Godahoppsudden och pingviner
Kapstaden och dess omgivningar med Godahoppsudden är ett måste för varje besökare. I Kapstaden är Victoria & Albert Waterfront ett populärt område med många mysiga restauranger. Missa inte heller de små orterna längs vägen ner mot udden, Camps Bay, Hout Bay och Simon's Town. Att kika på pingvinerna i Boulder Bay är en rolig upplevelse.

3.Vingårdar och vackra vyer
Du behöver inte vara vinexpert för att uppskatta ett besök i området nordost om Kapstaden. Där hittar du kända orter som Stellenbosch, Paarl och Franschoek. Landskapet är vackert och det är perfekt att bila runt här och besöka olika vingårdar. Det finns gott om trevliga guest houses i området och personalen tipsar gärna om sevärdheter i närområdet.

Inspiration: Sydafrika på 20 dagar

Reseguidens medlem Malin, alias Travelgirl78, gjorde Sydafrika på 20 dagar. Hon besökte bland annat Kapstaden, Simon's Town, Plettenberg Bay och Stellenbosch. Kolla in resealbumet Sydafrika på 20 dagar för vilda djur, vacker natur och vingårdar i en skön mix.

Mer Sydafrika här. Resor och inspiration!

Hitta ditt flyg till Sydafrika

Boende från 3 stjärnor

Spännande reseförslag Sydafrika.VM pågår fram till och med den 11 juli och finalmatchen spelas i Johannesburg. Kolla in Fifa World Cup för mer info.