Nu breddar vi sajten!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Idag är det premiär för Reseguidens bredare layout – med nya navigationsmöjligheter och en högerspalt fullmatad med höjdpunkter.

Större skärmar, bättre grafikkort och annonsformat pekar alla åt samma håll – mot bredare sajter. Nu blir Reseguiden bredare, med en ny navigation och nya ytor som ger mer plats för innehållet.

Bredare sajt med nya navigationsmöjligheter

Drop down-menynerna högst upp på sidan är borta och är ersatta av ett tydligare fliksystem, kopplat till varje resmål.

– Våra användartester visar att resmålet är centralt och att många enkelt vill kunna navigera inom en specifik destination, säger Rikard Andreasson, chefredaktör på Reseguiden.

Det som utmärker funktionen är alltså att destinationen hamnar i ett tydligare fokus. Men du behöver inte oroa dig för att behöva välja om du inte vill – den förvalda platsen är nämligen världen.

En stor fördel med den nya bredden är att alla vackra bilder på sajten kommer att ha en bättre möjlighet att ta för sig och bjuda på inspiration. Men den nya layouten har också ytterligare en dimension – att anpassa sajten till rådande annonsformat. För att inte störa användarvänligheten har det lagts till en tydligare inramning kring det breddade innehållet.

Nya inslag i högerspalten

Liksom tidigare kan du hitta in till forum och prisjämförelser även från högerspalten och se erbjudanden och topplistor. Men till höger hittar du nu också nya inslag som Medlem i fokus, Veckans bild, diskussioner, smarta restips och mycket annat.

– Det känns kul att på ett enkelt sätt kunna lyfta fram alltifrån spännande medlemmar till schysta bilder. Vi hoppas att det nu kommer att bli lättare att hitta allt fantastiskt innehåll som medlemmarna bidrar med, säger Rikard Andreasson.