Nu är Sicilien som bäst

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Sicilien passar perfekt för dig som gillar sol och bad. Samtidigt finns det en hel del för dig som inte bara vill ligga på stranden. Här är några tips.

Aktiv vulkan

Etna är Europas högsta aktiva vulkan. Eftersom hon lättar på trycket med jämna mellanrum blir hon sällan riktigt farlig. Vid toppen är marken varm och det pyser och ryker ur flera kratrar. Vill man besöka Etna tar man sig först till Rifugio Sapienza. Därifrån kan man sedan ta sig med linbana eller jeepar upp till toppen (eller om man har god kondition så vandrar man).

Dramatiskt landskap

Eftersom Sicilien är en vulkanö är landskapet dramatiskt med branta stigningar och vackra stränder. Vulkanöarna Lipari, Vulcano, Salina Alicudi, Filicudi, Panarea och Stromboli ser ut som en samling karga svarta toppar som reser sig ur havet. Öarna blir dock en mycket trevlig upplevelse på nära håll.

Maffian – La Cosa Nostra

Maffian är faktiskt verkligen en del av livet på Sicilien. Som turist är det förstås inget du behöver bry dig om. Bråk är dåligt för affärerna. För den som är intresserad av maffian på film finns det däremot en del att se. I Savoca hittar du till exempel kyrkan som Michael Corleone gifte sig i, i filmen Gudfadern.

Klimat

Sicilien har ett väldigt behagligt klimat med en årsmedeltemperatur på 18 grader vid kusten och 13 grader i inlandet. På sommaren kan det bli riktigt varmt. Högsäsongen är mellan juni-augusti men eftersom Sicilien är så pass varmt kan man åka dit mellan april och september.

Mysiga städer

Det finns mycket att uppleva på Sicilien. Flera mysiga städer som Taormina och Cefalù är värda ett besök liksom Siciliens huvustad Palermo. Taormina är en romantisk liten stad och den mest kända turistorten på Sicilien. Med ett stort utbud av mysiga restauranger och de bästa hotellen har det sedan länge varit den lyxigaste semesterorten på Sicilien.

Cefalù är över tusen år gammal och andas verkligen historia. Här hittar du många minnesmärken och kulturella sevärdheter. I stan finns ett stort utbud av delikatesser, viner och förstås även smycken, kläder och en hel del annat. Mitt i staden ligger en lång underbar sandstrand.

I Palermo hittar du det mesta du kan önska av en lite större stad och är du ute efter att shoppa till lite billigare priser är det hit du ska åka. Här vimlar det av historiska byggnader och det mesta ligger på gångavstånd. Tyvärr är mindre brott ett problem i Palermo och du bör inte vara ute ensam sent på natten.

Bra att veta
Närmsta flygplats är Palermo och Trapani. Man kan även flyga till Agrigento.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa till Sicilien:
- Flyg
- Charter
- Hotell
- Erbjudanden till Italien


Flyg till SicilienHotell på ön

Om Sicilien Italien

Sicilien är full av historiska sevärdheter, goda viner, idylliska byar och sköna stränder. Orter som Taormina, Cefalu och Giardini–Naxos lockar besökare sen 100 år. Hett under sommaren och milt vår och höst, badsäsongen är juni – september.
Matupplevelser
Pittoreskt
Begränsat nattliv
Genuint
Romantiskt
Sandstrand
26°
Klimat i september
25°
Badtemp i september
Promenad- Forsta Advent- 29 Nov- 2009
2 / 21
Il castello di Sant Alessio-Sicilien
5 / 21
Gata i den gamla stadsdelen
7 / 21
Vulkanutbrott 5 Jan 2012
11 / 21
vacker balkong med patina
12 / 21
Etna i bakgrunden Taormina Sicilien
13 / 21
Palermo, Sicilien, Italien
14 / 21
Monreale, Sicilien, Italien
15 / 21
Tindari (Tyndaris) Sicilien
16 / 21
Normandisk borg Caccamo, Sicilien, Italien
18 / 21
Frukt och grönt på fiskmarknaden
19 / 21
Kryssning i medelhavet,Sicilien
20 / 21