Nu är Håkan på drömön Zanzibar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: marie_s, medlem sedan 2006
Reseguidens medlem Håkan har åkt iväg på drömresan till Zanzibar, här kan ni läsa om planerna för vistelsen och bloggarna direkt från ön.

Den lilla paradisön Zanzibar ligger utanför Tanzanias kust och många besökare väljer att kombinera safari på fastlandet med lata stranddagar på kryddön. Det är lätt att varva ner på Zanzibar, där livet går i ett långsamt tempo och de vackra omgivningarna lindrar stressade själar. Men den som vill ha en mer aktiv semester kommer inte heller att bli besviken.

Nyfiken på dykningen och kryddplantagen

Reseguidens medlem Hakanmag begav sig i torsdags till Zanzibar för att semestra och göra resereportage för Reseguiden. Med sig på resan har han förutom sambon Carina även filmfotografen Marcus.

På Zanzibar blir det såklart en del sol och bad, men de kommer också att se sig om på ön. Bland annat är ett besök i Stone Town och på något kryddplantage inplanerat.

– Jag har besökt en del kryddplantager i Indien och det ska bli spännande att se om det är några skillnader, berättar Håkan.

Håkan kommer också att prova livet under ytan, då dykning är ett stort intresse. Han ser fram emot att upptäcka undervattensvärlden med de vackra korallerna och ett rikt djurliv.

– De flesta där har fått dyka med delfiner, som är väldigt nyfikna och kommer fram, berättar Håkan spänt innan avresan.

Ur Håkans blogg från Zanzibar

Lördag 27 mars
Vi vandrade runt inne i Stone Town och kollade där Freddy Mercury, sångaren i Queen, är född och uppvuxen. Vi satt också på ett fint cafe och såg solnedgången över Tanzanias bukt. Fantastiskt fint!
Fler bloggar i resealbumet.

Snabbfakta Zanzibar

Tidsskillnad: + 2 timmar
Var: Zanzibar ligger utanför Tanzania och utgörs förutom huvudön Unguja (Zanzibar på Swahili) också av ön Pemba strax norrut och en rad närbelägna småöar.
Att göra: Sola, bada och dyka, men även att exempelvis upptäcka kryddplantage och den gamla stadsdelen Stone Town, som finns på UNESCO:s världsarvslista.
Ta sig dit: Reguljärflyg till exempelvis Dar-es-Salaam och vidare med inrikesflyg eller båt. Även charter med Ving.

Nyfiken på Zanzibar? Läs mer här.

Flyg till Zanzibar

Hitta ditt hotell