Nu är det snart dags för TUR-mässa!

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Bild: Maria Egeland
Bild: Jorma Valkonen
Bild: Rikard Andreasson
Årets största resehändelse närmar sig med stormsteg och Reseguiden förbereder sig på ett välfyllt mässprogram med inspirerande montergäster och heta resetrender.

Lördagen den 27 mars slås portarna upp för 2010 års TUR-mässa i Göteborg och du som besökare kan förvänta dig en spännande helg. I Reseguidens monter B01:40, kan du uppleva resesajten i live-format genom att ta del av några av forumsmedlemmarnas egna reseberättelser och värdefulla tips om populära destinationer. Allt detta sker under ledning av programledaren och reportern Joachim Vogel. Passa även på att ta en kopp rykande färskt kaffe i monterns kaffebar och träffa oss som jobbar på Reseguiden.

Fokus på heta resetrender

Medelhavet lockar starkt
Årets monteraktiviteter hos Reseguidens har fokus på heta resetrender just nu. Bland annat lyfter vi fram årets chartersuccé Turkiet, där exempelvis solsemestrar med all-inclusive blivit allt mer populärt. Även Grekland och dess fantastiska ö-värld återupptäcks av många resenärer, vilket vi även uppmärksammar under mässhelgen.

Weekendstäder och Thailand är fortfarande favoriter
Vidare görs en djupdykning i svenskfavoriten Thailand och du kommer bland annat att få tips om fördelar med att resa runt i landet på egen hand, jämfört med att boka en charterresa. Europas storstäder lockar ständigt för upplyftande weekendresor och kikar du in i montern under helgen kan du få veta vad du inte bör missa i den holländska huvudstaden Amsterdam. Är du sportintresserad kan du även ta del av hur det är att åka på fotbollsresor i exempelvis Liverpool, Rom eller Barcelona. I ren Reseguiden-anda delar vi även med oss av tips på hur du hittar en billigare resa.

Hitta boende under TUR-helgen


TUR för nybörjare


Torsdagen den 25 mars startar mässan för branschen. Allmänheten är istället välkommen på lördagen och söndagen den 27-28 mars.

TUR äger rum på Svenska Mässan, som är belägen vid Korsvägen i Göteborg.

Det är inga problem att ta bilen till mässan, då stora parkeringshus finns i närheten. För dig som åker kollektivt, stannar spårvagnarna 2, 4, 5, 6, 8 och 13 vid korsvägen.

Missa inte chansen att ta del av spännande reseberättelser i Reseguidens monter 27-28 mars. Du hittar oss i monter B01:40.

Göteborg Sverige

Söndagspromenad i Haga
2 / 32
En stad i vatten
7 / 32
Älvsborgsbron i solnedgång
8 / 32
Göteborgs Hamninlopp
9 / 32
Utsikt ger insikt
10 / 32
Jul på Liseberg
11 / 32
Bild tagen från Brännö brygga.
12 / 32
Västra hamnkanalen
13 / 32
saltholmen/solnedgång
17 / 32
Carnegie Sockerbruk
18 / 32
Gatenhielmska kulturreservatet i Majorna
20 / 32
Spårvagnen till Liseberg
23 / 32
Ingen jul utan ett besök på Lisebergs julmarknad
24 / 32
Alla goda ting är tre.
26 / 32
Kall vinterdag
28 / 32
Paddan Feskekörka Göteborg
30 / 32
Älvsborgs fästning sett från ovan
32 / 32
Populära resor från Göteborg till Göteborg