Nu är det dags att solsäkra höstlovet

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: nagchampa, medlem sedan 2006
Under höstlovsveckan väljer många barnfamiljer att fly landet för varmare breddgrader – nu är det hög tid att boka resan.

Den sista veckan i oktober innebär traditionsenligt höstlov runt om i landets skolor och många familjer passar då på att bunkra upp med solenergi inför den kommande vintern. Nu är det hög tid att börja se över alternativen.

Solsäkra destinationer lockar

Många planerar in en hel chartervecka vid ett härligt poolområde i fjärran land och solen är ofta i fokus. Populära höstlovsdestinationer är Kanarieöarna, Marocko och Egypten. Det är inte så lång flygtid, men är ändå varmt och gott på plats. Det går också ofta att hitta bra priser dit – när vi gör en prisjämförelse finns det charterresor till samtliga ovan nämnda länder för under 5600 kronor per person, för slutet av oktober.

Hur varmt är det då?

Norra Afrika och Kanarieöarna har härliga temperaturer i slutet av oktober. Egypten är det varmaste av de ovan nämnda länderna med en medetempteratur kring 30 grader under dagarna och de höga temperaturerna ger även härligt varma bad. Kanarieöarna och Marocko har båda medeltemperaturer på kring 26 grader.

Hitta massor av billiga charterresor - sök och jämför själv

Flyg billigt till solen


Boende på varma destinationer