Nu är det billigt i Australien

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Sedan i juli 2012 har växelkursen på den australiensiska dollarn sjunkit med 14 %, perfekt för dig som tänkt boka julresan till paradiset "down under".

Australien har länge varit ett populärt resmål bland oss svenskar, och det är lätt att förstå varför. Här finns sagolikt vacker natur, paradisstränder, vackert väder och en lokalbefolkning som är så tillmötesgående och gästvänlig att man nästan blir misstänksam.

Låg dollar - prisvärd semester

Australien har tack vare sin framgångsrika gruv- och exportindustri en av världens starkaste ekonomier, vilket har påverkat värdet på den australiska dollarn. Det senaste halvåret har dollarkursen dock fallit till en nivå som är den lägsta sedan oktober 2009. Enligt Lars Jönsson, försäljningschef på researrangören Tour Pacific, sänker de nu sina priser på hotell och upplevelser “down under”. Även Nya Zeeland har blivit billigare att besöka, så en kombo med de två länderna kan bli ett riktigt prisvärt äventyr.

Historiskt låga flygpriser

Det är inte bara billigare att vistas i Australien och Nya Zeeland just nu, det är också väldigt fördelaktiga priser på flygbiljetter.
– Billigare valuta gör att man får mer för pengarna på resmålet och tillsammans med historiskt låga flygpriser till Australien och Nya Zeeland blir semestern “down under” tillgänglig för allt fler, menar Lars Jönsson, försäljningschef på Tour Pacific.

Boka din resa nu

Av egen erfarenhet som resesäljare vet jag att julresorna till Australien bokas väldigt tidigt, ofta redan 11 månader i förväg. I år ligger julledigheten så pass bra så i år bokas resorna säkerligen ännu snabbare. Det betyder att resorna blir dyrare ju längre du väntar, i alla fall om du tänkt resa under högsäsongen som brukar vara från 9 december till 30 december (gäller utresa mellan dessa datum). Då höjer flygbolagen sina priser rejält, så bästa spartipset är att antingen boka i god tid eller boka din resa med utresa innan 9 december eller efter 30 december.

Sök din resa till Australien här >>

Sök efter hotell “down under” här >>

Klicka här för att se våra fördelaktiga erbjudanden på rundresor i Australien >>


Flyg till Australien och Nya ZeelandErbjudanden till Australien