Nu är det billigt att åka på långresa

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Louise Winberg
Nu är det väldigt prisvärt att åka långt. Flyg och boende är billigare på platser som Thailand, Bali, Sydafrika och Mexiko.

Det bästa sättet att göra sin resa billigare, är att åka när andra inte åker. Nu är lågsäsongen här för långresor. Det finns billiga resor till Thailand under våren, sommaren och även hösten, ända in i december månad. På Bali pågår lågsäsongen nu och fram till mitten av sommaren, då priserna går upp.

Thailand

Just nu finns det billiga charterresor till Thailand. Få en vecka med boende från cirka 5000 kronor. Det går även billiga flyg och väl på plats är det nu lätt att hitta billiga hotell och bungalows. Passa även på att bo extra fint när det är billigt. Uppgradera dig till femstjärnigt, egen pool och solbäddar med himmelsäng, utan att det kostar mer än för ett vanligt standardhotell under högsäsong.

Ö-liv på thai
En av de populäraste öarna bland Reseguidens medlemmar är Koh Chang. Det går ingen direktcharter dit utan du flyger via Bangkok med vidaretransport till kusten och sedan båt. Passa på att ta en utflykt till närliggande småöar. Andra höjdare är Koh Samui, känd för sina många kokospalmer och fina stränder, dykön Koh Tao och Koh Lanta – känt för sin vackra natur. På Koh Lanta finns den långgrunda stranden Klong Dao som är omtyckt bland barnfamiljer. Long Beach, omgiven av tropisk skog, lockar ungdomar som vill ha ett enklare och biligare boende.

Bali

Till paradisön Bali kan du flyga reguljärt från cirka 6000 kronor. Det finns en uppsjö av hotell och nu under lågsäsong behöver du inte boka i förväg. Det går också att förhandla ner till halva priset även på de riktigt lyxiga resortsen. Flyger gör du till den myllrande staden Denpasar. Därifrån tar du dig vidare med taxi som är både billigt och smidigt.

Missa inte Giliöarna
Har du tid på dig går det att åka runt och se flera platser på Bali. I öster finns det avslappande och fortfarande oexploaterade Amed, där den kända dykspoten Liberty Wreck ligger. Missa inte att ta speedbåt ut till Giliöarna, som går från hamnarna Benoa och Padang Bai. Upplev barfotalyx på riktigt på någon av den bilfria ö-gruppens paradisstränder.

Mexiko

Det går charter till flera destinationer i Mexiko, bland annat paradisön Isla de Holbox, Playa del Carmen och Cancún. Du kan också beställa en paketresa där du får uppleva allt från Mexiko City till flamingos vid Karibiska havet. Nu på våren åker inte alla charterarrangörer hit. Men Apollo och Fritidsresor har charter till Mexiko även under sommaren. För dig som är bekväm med att ordna resan på egen hand, bokar du enkelt en flygbiljett och åker runt på egen hand.

Mycket att göra i Mexiko
Det finns mycket att uppleva i Mexiko. Njut på paradisstränder på Isla de Holbox och besök Tulum och se mayaruiner som ligger på en klippa med utsikt över Karibiska havet. I Mexiko finns dykning vid ett av världens vackraste dykspot – korallrevet utanför ön Cozumel och storslagen natur, som i parkerna Xcaret och Xel-há.

Sydafrika

Om du inte gillar att trängas på safarit, utan uppleva naturens skönhet och de vilda djurens prakt i lugn och ro, så är det perfekt att åka till Sydafrika under våren och sommaren. I de södra delarna kan det vara lite kallt och blåsigt men det går utmärkt att åka till de norra och östra delarna.

Alltid behagliga temperaturer
På östkusten är det 23 till 25 grader varmt året runt och i Indiska Oceanen är det alltid behagliga temperaturer i vattnet. Sola och och bada i St Lucia, vandra och besök Sani Pass i södra Drakensbergen eller gå åk på safari i parken Hluhluwe. I Sodwana Bay finns det bra dykning.

Den bästa safarin är i de norra delarna där man bland annat har Pilanesberg och den välkända Krugerparken. Kombinera med sol, bad och kultur på östkusten.

Erbjudanden till Sydafrika


Hitta billiga resor till Sydafrika här.

Flyg till Bali i vår

Charter till Mexiko i sommar

Charter till Thailand i sommar

Flyg till Sydafrika i vår och sommar