New York presenterar Black Friday

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Black Friday. Sista fredagen i november varje år inträffar shoppingdagen numero uno i New York. Butiker och shoppingcenter kör rabatter från midnatt eller tidig morgon, 50-70% rabatt är inte ovanligt. Här kommer tips på vad du inte får missa den här dagen.

I år infaller Black Friday fredagen 27 november. Det kan låta dyrt att åka till New York för att shoppa en dag. Men det finns mycket annat att se och göra i New York den här tiden på året. Klä dig varmt, vintervindarna kan vara isande.

Julskyltning och pyntning
Black Friday sägs också vara starten på julen i New York. Julskyltningen är igång och julstämningen får du överallt på Manhattan. Stannar du lite längre så är den 2 december ett datum att komma ihåg. Då tänds den stora julgranen vid Rockefeller Center.

Macy's Thanksgiving Day Parade
26 november går den årliga paraden av stapeln. Den här paraden har en tradition sedan 1924. Cirka 3.5 miljoner människor trängs på gatorna varje år. På TV ses den av 50 miljoner människor. Paraden börjar 09 på morgonen och pågår till 12, så det gäller att vara morgonpigg och klä sig varmt.
Läs mer om Macy´s parad.

Woodbury
Vågar du ska du ge dig av utanför Manhattan på Black Friday. Ute på den stora outleten Woodbury som ligger cirka en timmes bilfärd utanför Manhattan var det rejäla rabatter på de redan rabatterade priserna. Men precis som på andra ställen är det väldigt mycket folk även här. Så åk i god tid med hyrbil eller buss.
Läs mer om Woodbury Premium Outlets.

Macys
Det stora och kända varuhuset Macy´s kör varje år rejäl rea på Black Friday. Här inne finns allt du kan tänka dig, från heminredning till skor, skönhet, kläder och leksaker. Kika på översikten av varuhuset och välj vilka våningar du vill till. Det är stort och rulltrapporna trånga. Macys finns på Herald Square mitt på Manhattan men också i Newport Center på andra sidan Hudson River i New Jersey. Och New Jersey betyder ingen skatt på priserna!

American Eagle
Ett tips, där hade de 40% på allt i fjol. Klädbutik för kille och tjej, spana in deras t-shirts och jeans. Där går det att göra fynd. Finns bland annat vid Union Square.

Abercrombie & Fitch
Abercrombie & Fitch flagship store på 5th avenue. Hit var det i fjol en kö som sträckte sig runt hela byggnaden. Anledningen? 40% på allt i hela butiken. Tips, testa butiken vid South Street Seaport som inte ligger mitt i smeten.

Union Square Market
Härlig julmarknad mitt på Manhattan. Rödvitrandiga tält som avlöser varandra är ett starkt kännetecken varje år på Union Square. Här hittar du allt från rykande varm choklad och handgjorda smycken till ljus, delikatesser och hattar.


Hotell i New YorkBilliga flyg till New York

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53