Nätterna du aldrig glömmer

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Nimb
Bild: Treehotel
Bild: Rival
Bild: Quality Spa and Resort Norefjell
Du behöver inte åka långt för att hitta spännande, vackra, annorlunda eller riktigt coola hotell. Här presenterar vi 8 hotell som ger dig nätter du aldrig glömmer.

Pio Country Club – Sydamerika i Halland


Utanför Halmstad ligger sydamerikanskt inspirerade Pio Country Club. Här lockar avslappning, individuellt inredda rum och en familjär restaurang (blir du hungrig mitt i natten är det bara att ta något i kylskåpet). På dagarna väntar aktiviteter som golf, fiske, vinprovningar och mountainbike.
Mer om Pio Country Club

Rival – Hemma hos Abba-Benny

Abbas Benny Andersson skrev inte bara några av 70-talets bästa poplåtar, han har även skapat ett av Stockholms mest populära hotell. I byggnaden ryms även bar, bistro, kaféoch en stor scen som skapar en skön kosmopolitisk stämning. Rival är det hotell i Stockholm som får högst betyg på hotellsajten TripAdvisor.
Mer om Rival

Treehotel – bo som en fågel

Uppe bland trätopparna i Harads nordväst om Luleå hänger sex hotellrum. Alla ser olika ut och är designade av några av landets främsta arkitekter. Ett av rummen ser ut som ett fågelbo, ett annat är en spegelkub och ett tredje ser ut som ett ufo. I den stora tallskogen kring Harads råder lugnet – perfekt när du vill sänka tempot några dagar.
Mer om Treehotel

Nimb – läckert lyxigt

Nimb är ett av norra Europas mest kända lyxhotell. Du bor mitt i staden, ett stenkast från Centralstationen och med Tivoli i ryggen. Hotellet har bara 13 rum, varav åtta är sviter och alla är individuellt inredda i en skön hemmakänsla. I huset finns även stjärnkrogen Herman och ett brasserie.
Mer om Nimb

Norefjell – spa och skidåkning på fjället

Quality Spa and Resort Norefjell invigdes för två år sedan, men har redan blivit ett populärt hotell i de norska fjällen. Anläggningen ligger på berget i Norefjell, 10 mil norr om Oslo. Skidintresserade knäpper på sig skidornavvid hotelldörren – i skidanläggningen finns Norges högsta fallhöjd och miltals med längdspår. För dig som hellre håller dig inomhus finns en stor spaanläggning, klättervägg, beachvolleyplan och prisbelönt design.
Mer om Quality Spa and Resort Norefjell

Fox Hotel – bo i konsten

Alla rum på Fox Hotel i Köpenhamn är designade av konstnärer och grafiska designers. De 61 rummen har olika teman – från schweizisk joddlar-kitsch till låtar av Nick Cave. Hotellet ligger central i den danska huvudstaden, fem minuters promenad från Centralstationen.
Mer om Fox Hotel

Grims Grenka – färgstarkt designhotell


Grims Grenka är Oslos kanske coolaste hotell. Hyfsat centralt läge, färgstarkt och design med mycket attityd i varje detalj. Sommartid är hotellets takterrass med utsikt över Oslo ett perfekt kvällstillhåll.
Mer om Grims Grenka

Storfjord Hotel – där Norge är som vackrast

Mellan Geiranger, Trollväggen och den charmiga staden Ålesund ligger Storfjord Hotel. Här bor du mitt i naturen och alla rum har utsikt över Storfjorden och det mäktiga bergsmassivet Sunnmørsalperna. Som gäst har du tillgång till båt som tar dig till Geiranger, vattenfallet Sju Systrarna och Ålesund.
Mer om Storfjord Hotel

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21