När du vill ha stranden för dig själv...

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: koivu, medlem sedan 2007
Foto: magganc, medlem sedan 2007
Drömmer du om att kunna njuta på en öde strand och inte behöva dela idyllen med hundratals turister som ligger som packada sillar i solen? Vi tipsar om fem underbara stränder där du inte behöver trängas.

Matemwe, Zanzibar, Tanzania

Zanzibar är en ö för alla sinnen; sanden är kritvit, den indiska oceanen är svalkande och dofterna av kanel, kardemumma och peppar blandas med ljudet av vågskvalp. Hela ön är en riktigt semesterpärla, och bland de mer öde stränderna hittar du Matemwe Beach på nordöstra Zanzibar. Inom synhåll från stranden ligger Zanzibars kanske bästa dyk- och snorklingsplats – reven kring den lilla ön Mnemba. Hit kommer folk som värdesätter lugnet och att koppla av på stranden framför lyx.

Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australien

Vill du ha en riktig vykortsupplevelse? Nationalparken Whitsunday Islands ligger utanför Australiens östkust. Hela ögruppen består av 74 öar och kan nås med båt, sjöflygplan och helikopter. På Whitsunday Island sträcker sig den vita sanden åtta kilometer längs ön och bildar idylliska Whitehaven Beach. Här är sanden vit som snö och havet gnistrande turkost. Har du tur kan du stöta på havsskölpaddor.

Gili Trawangan, Indonesien

Den indonesiska ögruppen Gili Islands ligger utanför Lomboks nordöstra kust och cirka två och en halv timma från Bali med båt. Gili Trawangan är den största av Gili-öarna, men är fortfarande relativt orörd. Här hittar du till exempel inga motorfordon, utan alla går, cyklar eller åker häst och vagn. Stranden sträcker sig runt halva ön och på sina ställen sluttar sanden brant ut i det turkosa vattnet. Här kan du ligga och guppa i vågorna eller snorkla bland alla de färgglada fiskarna som trivs precis i strandkanten.

Datai, Langkawi, Malaysia

Langkawi är en ögrupp utanför den nordvästara kusten av Malaysia nära Thailand. Den största ön i Langkawi, Pulau Langkawi (Langkawi Island), är ögruppens huvudort och hela ön är en internationellt tullfri zon. Lugna och vackra Datai Beach med tropisk regnskog i bakgrunden på den nordvästra delen av ön och är en av Langkawis mest exklusiva stränder. Här har du nära till superlyxiga resorts som Datai och Andaman Resort.

Porto de Galinhas, Brasilien

Längs Brasiliens nordöstra kust ligger Porto de Galinhas, en idyllisk liten by som kan skylta med Brasiliens bästa strand, utsedd hela sex gånger av den brasilianska resetidningen Viagem e Turismo. Nära Porto är stranden så smal på sina ställen att den försvinner vid högvatten, men några minuters promenad åt vilket håll som helst tar dig till både bredare och mer öde delar av stranden. En av Portos mest kända sevärdheter är de naturliga högvattenspoolerna. Små segelbåtar tar dig ut till naturpoolerna som rymmer 20-30 personer.

Kolla in resmålssidorna:
Tanzania
Australien
Indonesien
Malaysia
Brasilien


Sponsrade erbjudanden:Hitta din egen strand!

Flygtoppen just nu:
[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=7a92f29d8bfc6ceb0fffcc56c7493471&site=reseguiden&javascript=1“”]