Nakna kocken till Scandic

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Scandichotels.se
Foto: lizzi, medlem sedan 2007
Bild: Rentachef.nu
Intresset för god mat är en ökande trend. Vare sig vi är på semester eller bara har en ledig dag hemma kan den goda maten bli en del av dagen.

Svensk husmanskost i all ära, men att kunna unna sig lite lyx med god mat och dryck, är något som de flesta uppskattar. Att ta sig tiden att inhandla färska råvaror, planera och förbereda är däremot något många drar sig för. Då är det en glad nyhet att upplevelseindustrin börjar ta maten på allvar.

Scandic + Jamie Oliver

Hotellkedjan Scandic tar steget fullt ut och inleder ett samarbete med den värdskända kocken Jamie Oliver.

Jamie har genom sina matlagningsprogram, kokböcker och inlägg i matdebatten fått miljontals trogna fans över hela världen. Han har en alldeles egen stil, med inriktning på riktigt god mat som passar många olika slags människor.

– Vi vill ge våra gäster något extra, ett matminne som de kan ta med sig hem från hotellet. Och vad kan vara mer inspirerande än att äta en måltid komponerad av världens mest kreativa kock?, säger Scandics VD och koncernchef, Frank Fiskers.

Samarbetsavtalet mellan Jamie Oliver och Scandic löper under tre år med fokus på olika målgrupper varje år. Första årets målgrupp är barnen, som redan denna sommaren kommer att kunna prova helt nya barnmenyer på alla Scandics hotell. Mycket av den traditionella barnmaten kommer då att förnyas och få sällskap av nya maträtter lagade på ekologiska råvaror.

Hyr en privat kock

Att intresset för god mat är en ökande trend också på hemmaplan är något som den svenska kocken Gunnar Frykfors, grundaren av företaget Rent a Chef, har tagit på allvar.

– Många är glada hemmakockar men vill fördjupa sig i matlagningens hemligheter. Med Rent a Chef vill vi dela med oss av vår passion för matlagning, säger Gunnar Frykfors.
– Det ska vara som på en bättre gourmetrestaurang men i hemmamiljö, och den som inte vill delta kan luta sig tillbaka medan vi lagar och serverar maten, fortsätter han.

Rent a Chef hyr ut professionella kockar till privatpersoner och företag för olika sorters matlagningsevents och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Sälen och Mora.