Möt värmen på Cypern

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: janne_s, medlem sedan 2006
Foto: hackspett, medlem sedan 2008
Våren är en perfekt tid att upptäcka Afrodites ö. Redan i maj är badtemperaturen på över 20 grader!

Cypern är Medelhavets tredje största ö efter Sicilien och Sardinien och ligger cirka 75 kilometer söder om Turkiet. Ön ligger egentligen i Asien, men anses tillhöra Europa av olika historiska och kulturella skäl.

Med sina 340 soldagar om året är Cypern ett av Medelhavets mest solsäkra resmål. Även under regnperioden mellan oktober och mars faller det genomsnittligt endast ynka 50 cm regn.

Över 20 grader i vattnet i maj

Genomsnittstemeraturen i februar är ungefär 17 grader, i mars runt 19 grader medan det i april redan är uppe på 22 grader. I maj är det i genomsnitt runt 26 grader i luften och 20 grader i vattnet. Kanske är det här du ska boka in årets första bad?

En ö med variationer

För den som fortfarande tycker att det är för kallt i vattnet finns det mycket att hitta på. Cypern är en ö med variationer och här finns det något för alla. Under våren när värmen ligger på en behaglig nivå är det perfekt att utnyttja Cyperns stora utbud av aktiviteter. Du kan både utforska ön på cykel, vandra i de vackra Troodosbergen mitt på ön, se kulturskatter och arkeologiska fynd i städer som Larnaca och Limmasol på sydkusten, eller festa loss i pulserande och livliga Ayia Napa på öns östra sida.


Reseguidens medlem Romha bloggar om resan till Cypern:

Vill man ha en liten strand med härlig sandbotten kan jag verkligen rekommendera Landa Golden Beach som ligger 4-5 kilometer utanför Ayia Napa. Inga försäljare på stranden som stör semesterfriden, utan lugnt och behagligt. Fin strandpromenad ändå in till Ayia Napa finns också.

Gör sedan en utflykt upp till Troodosbergen. Imponerande. Vi hyrde bil i två dagar, 95 Euro, och körde runt och tittade på olika sevärdheter, såsom klippan och grottan vid Cap Greco, Lasaruskyrkan i Larnaca samt Troodosbergen med sitt högsta berg Olympus på 1951 meter över havet.


Hela blogginlägget kan du läsa här.


Hitta din charteresa till Cypern
Nyfiken på Cypern? Hitta resor, boende och inspiration här!


Flyg till Cypern


Cypern

30°
Klimat i september
25°
Badtemp i september
Utiskt mot Ayia Napa
1 / 21
Glasklart vatten!
3 / 21
Snorkling i kristallklart vatten
6 / 21
Afrodites födelseplats Petra tou Romioú (grekens s
11 / 21
Lunchutsikt på Konnos Bay
12 / 21
Här klev sköna Helena iland!
15 / 21
Bellapais klosterkyrka
16 / 21
Slingrande bergsvägar
18 / 21
Hotell Anastasia Beach
20 / 21
Härlig strand
21 / 21