Penny drog på en weekend till London och hittade vårsol och uteserveringar två timmar från Sverige." /> Möt våren – åk på weekend till London! - Reseguiden

Möt våren – åk på weekend till London!

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Dreamstime.com
Foto: malin2006, medlem sedan 2006
Foto: nisse2ears, medlem sedan 2008
Penny drog på en weekend till London och hittade vårsol och uteserveringar två timmar från Sverige.

London behöver egentligen ingen introduktion. Allt som kan sägas om London har sagts och skrivits hundratusentals gånger. Minst. Därför låter vi Storbritanniens huvudstad tala för sig själv och ger dig en berättelse om vårsol och storstadskänsla.

Reseguidens medlem Penny berättar om förra helgens upplevelser i den engelska huvudstaden:

Möt våren i London

Jag kom precis hem från en weekend i London denna veckan. Det som kanske förvånade mig mest var att endast två timmars flygresa från Sverige så är det redan full vår och inte en sittplats ledig på uteserveringarna! Det var en otrolig befrielse att få ta på sig vårjackan och njuta av en god Frappuccino i vårsolens första strålar!

Eftersom London Fashion Week var i full gång förra veckan så kunde man runt om i de finare kvarteren runt Kensington & Chelsea se extra fashionabelt klädda modemänniskor, och folkvimlet överlag i denna Engelska metropol är ju en fröjd för ögat! Här hittar man allt från old-school punkare med chockrosa hår, asiatiska damer i designerkläder till supersmala ”Kate Moss-look alikes” med 13 centimetersklackar och den vanlige britten i sneakers & Umbro-tröja.

Trendigt och supermysigt i Notting Hill

I numera trendiga och supermysiga Notting Hill hittar man den av både engelsmän och turister alltid lika välbesökta Portobello Market. Besöker man marknaden under en lördag eftermiddag, ska man vara beredd på att man knappast är ensam och att det tar sin lilla tid att gå från ena änden till den andra. Man ska också vara beredd på att man får med sig både en och två påsar hem med innehåll som man inte alls hade planerat att köpa eller ens kan identifiera alla gånger.

Sprudlande kreativitet i Covent Gardens

Vill man titta på ”street performers” och amatör clowner av alla det slag är stadsdelen Covent Garden det rätta stället! Här cyklas det på enhjulingar, jongleras med diverse märkliga föremål, typ småbarn, samt tjoas och tjimmas dagarna i ända. I den lite udda klädbutiken David & Goliath kan man verkligen få sig ett gott skratt åt t-shirts med tryck som: “He still lives with his parents” och så en pil åt vänster.

Tid till shopping

När det kommer till shopping är ju en långweekend på tre dagar lite väl kort kan jag tycka, men man hinner ju i alla fall med några obligatoriska shoppingtempel som Harrods och Harvey Nicols, samt designbutikerna på Sloane Street, Hamleys & Apple butiken på Regent Street, Top Shop på Oxford Street, och så vidare.

Hela världen på ett ställe

Det jag till sist finner väldigt fascinerande med London är att om man befinner sig mitt inne i centrala stan och pratar med människorna som rör sig där - så är det nästan omöjligt att hitta någon som har engelska som första språk! Frågar man någon runt Piccadilly Circus efter vägen - så kan man vara säker på att få höra de mest underbara varianter av engelska med både rysk, indisk, tysk & kinesisk brytning. Denna mix av människor från världens alla hörn ger en väldigt speciell stämning som i alla fall jag tycker är helt fantastisk!

Pundet är helt okej i pris just nu (speciellt om man jämför med vad man får i euro & dollar för tillfället), vädret är om inte strålande så i alla fall varmare än hemma, människorna är sjukt vänliga, maten är grym och pulsen finns där alltid - så mitt råd är: Passa på och åk och njut av London - och möt våren!

Blev du också sugen på en weekend i London?
Kolla in resmålssidan för flyg, boende, erbjudanden och inspiration

Hitta din weekend i London! Flygtoppen just nu:

Om London England

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44