Mot nya höjder i Dubai

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Marriott International
Bild: Marriott International
Bild: Marriott International
BIld: Marriott International
Bild: Marriott International
Snart är det dags för Förenade Arabemiraten att sätta ett nytt höjdrekord. I höst öppnar världens högsta hotell JW Marriott Marquis Dubai.

Det höga hotellet byggs, inte helt förvånande, i Dubai. Med sina 355 meter blir JW Marriott Marquis Dubai världens högsta hotellbyggnad. Den mäter då bara 26 meter lägre än Empire State Building i New York.

Affärshotell för finsmakare

Hotellet byggs på Sheijk Zayed Road i Dubais affärsdistrikt och kommer att bestå av två torn. När det är färdigt kommer det att finnas 1608 rum, nio restauranger och flera lounger. Lägg sedan till 22 mötesrum, två balsalar och ett rymligt spa på 1500 kvadratmeter.

JW Marriott Marquis Dubai kommer att öppna i två etapper och den första delen slår upp portarna i oktober. I den första omgången öppnar drygt 800 rum och flera restauranger. JW Marriott är Marriott Internationals lyxkoncept och för närvarande finns 53 hotell i 22 länder.

Fler höjdare i och bortom Dubai

I Dubai finns andra höga hotell som Burj al Arab och Rose Rayhaan by Rotana som är 3213 respektive 333 meter. Här ligger även världens högsta byggnad, Burj Khalifa som sträcker sig häpnadsväckande 828 meter över havet. Det hotell som når allra högst över havet är Ritz-Carlton i Hong Kong, med sina 490 meter. Men då ligger det också på en kulle.

Om Dubai Förenade Arabemiraten

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder.
Golf
Arkitektur
Lyx
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
38°
Klimat i september
33°
Badtemp i september