Mjukstarta hösten på spa

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Christian Wheatley
Bild: Krzysztof Subicki
Bild: Kobra
Bild: Christopher Elwell
Känner du dig inte helt redo för höstmörkret ännu? Kanske behöver du ge dig själv en mjukstart på hösten med en spaweekend.

Mineraler, alger, oljor, dofter, varma stenar eller mörk choklad – spautbudet i dag är nästan oändligt. Och i takt med en allt ökande hälsomedvetenheten har svensken verkligen fått ögonen upp för spa. I dag är en vistelse på spaanläggning dessutom lika tillgänglig för alla; hela familjen, kompisgänget eller kärleksparet. Vad sägs om att ge dig själv och någon du tycker om lite välmående för kropp och själ när höstrusket sätter igång?

Här tipsar vi om några europeiska länder kända för sina spa'n:

Estland

Estland erbjuder spa i alla möjliga prisklasser – och prisnivån ligger en bra bit under Sveriges. Många väljer att besöka huvudstaden Tallinn eftersom det är här de flesta spahotellen ligger. I och runt stadskärnan ligger över ett dussin olika specialiserade hotell och anläggningar.

Kolla in erbjudanden i Estland

Kika på resmålssidan

Ungern

I Ungern är ett bad inte bara förknippad med hälsa, utan också ett sätt att umgås. I landet finns cirka 1300 naturliga hetvattenkällor som gjort det möjligt att annordna spa och termalbad med naturliga mineraler.

Kolla in erbjudanden i Ungern

Kika på resmålssidan

Polen

I Polen finns över fyrtio kurorter och tvåhundra spaanläggningar. Traditionerna med hälsa genom vatten är lång i Polen och många av kurorterna har en historia som börjar redan på 1200-talet. Priserna är låga med svenska mått mätt och på många spaanläggningarna finns också professionell vård som hudläkare, kosmetologer, tandläkare och dietister att tillgå.

Kolla in erbjudanden i Polen

Kika på resmålssidan

Sverige

Inte att förglömma‚ Sverige har de senaste åren seglat upp som en nordisk spadrottning med ett enormt spautbud på allt från herrgårdar och slott till hypermoderna spahotell. Har du inte möjlighet att resa utomlands över en långhelg kan du istället spa:a en eftermiddag eller välja paket med endast en övernattning.

Kolla in erbjudanden i Sverige

Kika på resmålssidan

Se alla erbjudanden i Europa inom Spa & Hälsa

Hitta flygresan