Missa inte detta 2010

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: leroslover, medlem sedan 2006
Om du vill uppleva sport eller stora resehändelser under 2010 så måste du börja planera redan nu.

Under året som kommer blir det inte bara vinter-OS och fotbolls-VM utan också massor av festivaler och karnevaler.

– Alla stora sportevenemang och festivaler har blivit så stora att man måste planera långt i förväg, säger Michael Blaxland, VD på Reseguiden.se.

Karneval i Rio de Janeiro
13 – 16 februari

Brasilien är karnevalernas och festivalernas land. Brasilianarna älskar sina fester och karnevalstiden är den största och viktigaste helgen på året. Karnevalen i Rio de Janeiro är den som är mest känd världen över men det finns många fler karnevaler att uppleva i Brasilien.

Songkran Festivalen i Thailand
13 – 15 april

Songkran är det traditionella thailändska nyåret. Detta är den absolut blötaste och kanske roligaste festivalen av alla i Thailand. Evenemanget är också känd som ”vattenfestivalen” och det är fritt fram att spruta vatten på vem som helst!

Melodifestivalen i Norge
25 – 29 maj

Nästa år går den 55:e upplagan av Eurovision Song Contest av stapeln på Telenor Arena i Bærum. Semifinalerna sänds tisdag 25 maj och torsdag 27 maj, och finalen hålls lördagen den 29 maj.

VM i fotboll i Sydafrika
11 juni – 11 juli

Världsmästerskapet i fotboll 2010 skall spelas i Sydafrika. I nio städer och tio olika stadion kommer kampen om att bli världens bästa fotbollslag att ske.

Burning Man Festivalen i USA
30 augusti – 6 september

En gång om året samlas femtiotusentals människor i Nevadas Black Rock öken för att slå ut håret. Det är svårt att beskriva evenemanget, men festivalen ska vara en mix av konstfestival, ökenfestival och ett socialt experiment.

OBS: Dubbelkolla att datum eller plats inte ändrats och att det finns biljetter till arrangemanget innan du bokar flygbiljett.

Flyg till evenemangen

Hotell vid evenemangen

Evenemangen:Karneval i Rio de JaneiroSongkran FestivalenMelodifestivalenVM i fotbollBurning Man Festivalen