– Mina bästa Zanzibartips!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: hakanmag, medlem sedan 2006
Foto: hakanmag, medlem sedan 2006
För några veckor sen utsågs Håkan till drömresereporter för Reseguiden och det bar iväg till Zanzibar. Här listar Håkan sju av sina favoriter.

Reseguidens medlem Håkan, eller Hakanmag, som han heter i forumet, fick chansen att sticka iväg och filma ett resereportage på drömön. Nu är han hemma igen, med många härliga tips i bagaget.

7 måsten på Zanzibar

Håkan har provsmakat den härliga ön utanför Tanzanias kust. Vi har frågat honom om vad man inte får missa vid ett besök på Zanzibar. Här listar han själv 7 måsten:

1. Sandstränder och klart vatten!
De kilometerlånga stränderna och det klara vattnet är ett riktigt måste i sig.

2. Dykning och snorkling i norr runt ön Nmemba.
Fantastisk snorkling med möjlighet att se delfiner när man snorklar och åker ut i båten. Man har också möjlighet att se sköldpaddor som simmar runt i vattnet vid dykningen.

3. Se solnedgången vid något resort på västkusten.
Vi var vid Dolfine View, underbar solnedgång på en fin resort nere på sydvästra Zanzibar. Här kan man även åka ut och simma med de svarta delfinerna, som håller till i vattnen utanför de södra delarna av ön.

4. Åk på utflykt till en kryddplantage.
Vi var på ett ställe som både Linda Isaksson och “Mat-Tina” har besökt, killen som äger det kan lite svenska och han är rolig och inspirerande. Ät även lunch där för den är utsökt.

5. Se solen gå ner vid African House i Zanzibar City.
Sitt gärna på terrassen med en god drink i handen.

6. Besök Restaurang Mounsune i Zanzibar City.
Mycket god inhemsk mat till spektakulär inredning. Man sitter på mattor och kuddar på golvet om man vill, men de har även traditionella möbler i en avdelning.

7. Åk till regnskogen och titta på de röda Colobus-aporna.
Man kan komma dessa apor väldigt nära. Colobus betyder förresten giftig på swahili, på grund av att träden som de plockade löv på dog ibland då bladen plockades av.

Spana in Håkans album fyllt med blogginlägg och härliga bilder från Zanzibar.

Nyfiken på Zanzibar? Läs mer här.

Hitta ditt flyg

Hitta ditt boende

Zanzibar Tanzania

Populära resor från Göteborg till Zanzibar