Anna, har jobbat med att resa. Och när hon inte jobbat har hon rest. Den nyfikna kan besöka Annas världskarta – där är det tätt mellan nålarna!" /> Min värld - Reseguiden

Min värld

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Annastrandberg
Foto: annastrandberg, medlem sedan 2007
Foto: annastrandberg, medlem sedan 2007
Foto: annastrandberg, medlem sedan 2007
Reseguidens medlem Anna, har jobbat med att resa. Och när hon inte jobbat har hon rest. Den nyfikna kan besöka Annas världskarta – där är det tätt mellan nålarna!

Du har besökt en otrolig mängd länder, hur väcktes ditt intresse för att resa?
– Jag har alltid varit intresserad av att resa. 1999 åkte jag till Karibien för att arbeta på ett kryssningsfartyg i sex månader. Där träffade jag min nuvarande sambo och vi tillbringade de efterföljande fem åren med att arbeta på kryssningsfartyg som gick runt hela världen. Vi arbetade sex månader, sedan hade vi semester cirka två månader, som vi tillbringade med att resa. Oftast backpackade vi till olika resmål innan vi arbetade ytterligare sex månader på en båt som gick till en annan del av världen. Eftersom vi arbetade i kasinot jobbade vi bara när båten var ute till havs och var alltid lediga all tid båten låg i hamn. Så levde vi tills 2004 då vi flyttade till Sverige.

Vilket är ditt bästa reseminne?
– Vi tillbringade sex dagar i Antarktis. Det var helt otroligt. Kanske för att jag inte hade förväntat mig något speciellt, men det var otroligt fascinerande och storslaget. Alla isberg har olika form, färg, lyster, samt det rika djurliv som faktiskt finns där. Jag har flera hundra kort från de dagarna. Sedan var Papua Nya Guinea väldigt speciellt. Det finns ingen infrastruktur för turism uppbyggd där. Man fick helt förlita sig till lokalbefolkningen för transporter och boende och allt annat man ville se och göra.

Vart går drömresan?
– Jag vill se mer av Afrika – har bara varit i norra Afrika. Skulle vilja göra en längre resa, som täcker flera länder, men vi har en son nu på 3 år så han får bli lite större först. En annan drömresa jag haft länge är Island, gärna en ridsemester där.

Vad fotograferar du helst på dina resor?
– Människor och hus. Det som känns genuint för den platsen
jag besöker.

Av alla platser du besökt under dina resor, vilken är din favorit?
– Argentina. Jag älskar Buenos Aires – världens vackraste stad. Atmosfären, folket, dess historia, maten, kontrasterna mellan de olika stadsdelarna. Annars är jag inte så förtjust i storstäder, men jag älskar Buenos Aires.

Vad packar du alltid med dig på resan?
– Kamera och reseguide för det stället jag besöker.