Min första resa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: fotobengt, medlem sedan 2008
Foto: fotobengt, medlem sedan 2008
Foto: fotobengt, medlem sedan 2008
Den första resan är alltid spännande och ger minnen för livet. Här får vi läsa mer om några medlemmars upplevelser.

När Reseguidens medlem Fotobengt gav sig iväg på sin första charterresa till Spanien 1968 betalade han 700 kronor för sig själv och dottern i två veckor. Det är mycket som har förändrats sedan dess.

Medlemmen Jennie1 blev nyfiken på tidiga resor och startade tråden: Din första resa, som blev mycket populär. Här följer några godbitar:

Tjuven läste min dagbok


Ulleb säger:

Min första resa var till Spainen med min kompis och hennes pappa då jag gick i åttan. Väl på plats gick allt bra förutom när jag vaknade av att en inbrottstjuv stod bredvid min säng! Han stod och bläddrade igenom min dagbok och jag låg blixtstilla och vågade inte röra mig! Först trodde de andra inte på mig, men på morgonen stod folk utanför vår lägenhet och berättade om allt de blivit av med på natten. Så vi hade tur! Vi hade gömt pengar och pass i tvättmaskinen under skitiga kläder…

Fina flickor på Mallis


Sindel säger:

På min allra första utlandsresa 1978 var jag 18 år. Det var min bästa väninna och jag som åkte till Mallorca i en vecka. Jag minns att vi blev fotade när vi steg av planet. Inte bara vi såklart, utan alla passagerare. Sen kunde man köpa dessa foton i ankomsthallen och det gjorde vi förstås. Har kortet kvar. Jag var så fin, i vit kjol och svart/vit-randig knytblus med vit kuvertväska under armen….jisses!
Vi solade, badade, gick på disco och drack massor! På den tiden fick man mycket för pengarna. Givetvis var vi på grisfest och köpte foto även där.

Bilen fick bogseras hem


Hommage säger:

Min första riktiga semesterresa gick till Småland och Öland. Första anhalten skulle vara High Chaparall, men faktum är att vi fick tälta på en äng i Rydaholm första natten. Vi frågade bonden som ägde ängen om vi fick tälta. Visst sa han och när vi frågade om han ville ha något betalt, så sa han att om vi kunde fixa lite regn i torkan, så skulle han bli glad. Det lovade vi och resten av den semestern regnade det.

På hemväg med cirka 30 mil kvar gick växellådan sönder på bilen.
Vi bogserade genom städer och på motorväg och vid ett tillfälle var jag så trött att jag somnade. Jag vaknade av att bromsljuset framför lyste till, då grannen bromsade när en älg sprang över vägen. Jag klarade mig från att krocka, men bogserlinan åkte under ett hjul och brändes av. Det var en kort lina att bogsera med resten av vägen.

Blev du inspirerad att berätta om din egen resa?
Läs hela tråden Din första resa och lämna ditt inlägg.