Mexikos billigaste charterresor

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Mexiko lockar med sina milslånga stränder, turkosa hav och läckra mat. Vi har samlat de billigaste resorna till Mexiko just nu.

Låt 2016 bli året där du utforskar exotiska Mexiko med sina härliga 30 grader i vintersäsongen. Från Tulums rena, vita stränder till den lite mer livliga Playa del Carmen – Mexiko är fullt av olika destinationer att välja mellan. För att göra det enkelt för dig har vi delat in resorna efter Mexikos olika charter-destinationer. Priser gäller per person i dubbelrum.

Cancun

Cancun är Mexikos mest populära semesterdestination och har några av världens vackraste stränder, bra shopping, nattliv och golfbanor. Här får du allt från långa, vita stränder vid Hotel Zone, myllrande stadsliv och lokal kultur i El Centro till en utflykt till paradisön Isla Mujeres. Från Cancun går det också dagsturer till bland annat mayatemplen i Chickén Itzá – ett av världens sju underverk. Besök naturparken Xcaret för att simma med delfiner eller bada i underjordiska grottor, eller dyk ner i undervattensmuseet utanför kusten i Cancun – med över 470 statyer av människor placerade under vattnet. Här kan du också se färgsprakande fiskar, sköldpaddor och stingrockor.
- Läs mer om Cancun
- Alla resor till Cancun


Charter till Cancun


Playa del Carmen

Playa del Carmen lockar med en lång och bred sandstrand, shopping, restauranger, barer och nattklubbar. Här finns något för alla, och precis som Cancun, utgör detta en bra bas för att utforska många av de omkringliggande områdena i Mexiko. Playacar är en del av Playa del Carmen där flera stora all inclusive-hotell ligger, och du hittar också många eleganta strandklubbar här. Fritidsresor arrangerar bland annat “Jungle Maya” från Playa del Carmen, som är turer till djungeln och cenoter, där du också får åka linbana över djungeln.
- Alla resor till Playa del Carmen


Charter till Playa del Carmen


Barfotaön Isla de Holbox

Upplev de sandfyllda gatorna, de färgglada karibiska husen och den avslappnande atmosfären på Holbox. Perfekt för total avkoppling, långa promenader, kajak och god mat. Detta är paradiset, där man tar sig runt via golfbilar eller till fots. Det är också valhajsäsong utanför Isla de Holbox från juni till september. Ta på dig dykutrustning och upplev de majestätiska djuren på nära håll. Isla de Holbox är betydligt lugnare än Cancun, och här bor också mer än 150 fågelarter, som flamingo och pelikan.
- Alla resor till Isla de Holbox


Charter till Isla de Holbox


Cozumel – Mexikos finaste karibiska ö

På Mexikos största ö får du karibiska vibbar, vackra sandstränder, färgsprakande korallrev och Maya-ruiner. En snabb båttur från Playa del Carmen, och du är i paradiset. På tidiga 90-talet upptäckte en grupp grottdykare världens femte största undervattensgrotta här, och Cozumels cenoter är idag bara till för kvalificerade grottdykare. Annars kan du förvänta dig en paradisö med klarblått hav, perfekta snorkelmöjligheter och vita stränder så långt ögat kan se.
- Alla resor till Cozumel


Charter till Cozumel


Lugna och romantiska Tulum

Tulum har en spektakulär kustlinje, med sand lika fin som florsocker. Bo i bungalow på den södra delen av stranden, eller på en av många all inclusive-resorts i norr. Här hittar du också gamla maya-tempel, den lilla fiskebyn Punta Allen, grottdykning och cenoter. Det är också nära till utgrävningen av den stora Mayabyn, som bland annat har den enda pyramiden du faktiskt kan gå upp på. Apollo har utflykter hit, och här kan du också se hur indianerna fortfarande lever i djungeln, och lära dig om detta lilla samhälles spännande historia, religion och traditioner.
- Alla resor till Tulum


Charter till Tulum

Om Mexiko

Mexiko är ett stort land, men reser du hit på charter bor du i området Riviera Maya med städer som Cancun, Playa del Carmen och Tulum. Här finner man några av landets vackraste sandstränder och fantastiska upplevelser på land och i vattnet.
33°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21