Mexiko allt mer poppis

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Scott Gog
Bild: Scott Gog
Bild: Scott Gog
BIld: Peder Sundström
Bild: Andreas och Amelia Lönngren Widell
Allt fler resenärer väljer att blicka västerut och antalet resor till Mexiko har ökat kraftigt de senaste åren.

I Mexiko gynnas svenska resenärer verkligen av den förmånliga valutakursen. Mexiko har ökat stort de senaste åren och inför 2012/2013 får resmålet ta ännu mer plats.

300 procent ökning över de senaste åren

Hos charterbolaget Fritidsresor ser man en stor ökning i intresset för Mexiko och de senaste åren har allt fler resenärer hittat hit.

– Mexiko är den nya svenskfavoriten, antalet resor hit har ökat med 300 procent de två senaste åren, säger Marie Malmros, informatör på Fritidsresor.

Nästa vinters nyheter hos Fritidsresor inkluderat bland annat sju mindre hotell i Playa del Carmen med närhet till restauranger och shopping, men också flera familjehotell och vuxenhotell med all-inclusive.

Det är inte bara Fritidsresor som blickar västerut inför nästa vintersäsong. Både Ving och Apollo satsar på fler resor till Mexiko. Apollo har ett nytt samarbete med flygbolaget Finnair inför vintersäsongen 2012/2013 som innebär att bolagets kapaciteten till Mexiko kommer att dubblas.

Charter till Mexiko

Om Mexiko

Mexiko är ett stort land, men reser du hit på charter bor du i området Riviera Maya med städer som Cancun, Playa del Carmen och Tulum. Här finner man några av landets vackraste sandstränder och fantastiska upplevelser på land och i vattnet.
33°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21