Medlemmarnas Laostips

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: treb, medlem sedan 2007
Foto: joevikingo, medlem sedan 2006
Foto: holger, medlem sedan 2006
Vill du upptäcka Asiens hemlighet? På Reseguidens forum kan du hitta svar på dina frågor och få tips och inspiration till din resa.

Att åka längs floden till Luang Prabang

Tolla frågar: Är det någon som åkt båten från thailändska gränsen till Luang Prabang nyligen? Jag är lite sugen, ska dit i slutet av maj, men har hört så mycket olika. En del verkar tycka att det är jättehärligt, och en del tycker det är fruktansvärt att sitta på hårda träbänkar i två dagar. Är det någon som kan delge mig vad du tyckte? Är i valet och kvalet!

Bpacker svarar: 2005 åkte jag båt hela vägen från Kinas Xishuangbanna (Jinghong) till Luang Prabang i Laos. Det är en av de bästa resor jag gjort. Det går säkert båtar från Thailand till Luang Prabang. Jag kan tänka mig att de utgår från Golden Triangle. Annars kan du ta dig över till t ex Hoixay i norra Laos och ta en båt därifrån.

Macgunde svarar: Åk till staden Chiang Khong i Thailand så kan du ta dig över till Laos för vidare transport med floden till Luang Prabang.

Transport

Journey frågar:Hej! Någon som vet vad det kostar att åka buss i Laos? Andra transportsätt?

Emelie svarar: Vägarna är inte det bästa sä cykel och mc är inget att rekommendera. Tågförbindelserna är inte utväxta än men skumpiga buss och taxiturer kan du alltid hitta, en 6 timmars färd mellan två städer kostar cirka 40 SEK. Kram.

Bpacker svarar: Ett bra transport sätt är båt på Mekong floden. Jag har åkt både speedboat och slowboat. Slowboat är skönt om man inte har så bråttom. Då hinner man se en hel del av landskapet.

Resa runt

Tildis frågar: Hej! Ska till Laos snart och jag undrar om någon har några tips om vad man måste se? Det vore väldigt uppskattat!

Silverfang svarar: Laos är absolut mitt favoritland i Asien med Vietnam som tät tvåa. Laos är mycket “softare” än Thailand och Vietnam tycker jag. Det är en mycket mer avkopplande atmosfär.

Vi korsade gränsen till Laos i norra Thailand över Mekongfloden, sedan tog vi en två dagars båttur ner för floden till den underbara staden Luang Prabang där det finns mycket att göra. Bland annat vandra i djungeln och sedan koppla av i vattenfall och härliga källor. Efter Luang Prabang åkte vi söderut med buss till världens bästa stad, Vang Vieng, en stad som vi älskade och där man bland annat kunde hyra cyklar och ta sig till en avlägsen lagun där man kunde svinga sig i lianer. Man kunde ligga i timmar och flyta ner för en flod i uppblåsbara däck med en kall öl i handen, åka på kajaktur där man fick vandra i grottor och bada i underjordiska källor samt bara koppla av med en iskall mango/apelsinshake. Innan vi flög till Vietnam spenderade vi några dagar i huvudstaden Vientianne. Det va helt ok, som vilken asiatisk huvudstad som helst, bra festmöjligheter. Något som ni måste göra när ni är i Vientianne är att åka till ett tempel där munkarna bedriver ett slags spa. Först badar man örtbastu och sedan blir man masserad på ett mycket tillfredsställande sätt av munkarna.

Ewan84 svarar: Bästa stället i Laos, och världen för den delen är Si Pan Don. Det är en grupp öar i Mekongfloden precis vid gränsen mo Kambodja. Där är sååå avslappnat, med sköna människor, vacker natur och inget annat att göra förutom att promenera över risfälten och glömma bort världen. Kom ihåg att äta laap med sticky rice och en beer lao med isbitar. Laos kan vara lite lurigt att ta sig runt i men åker man bara mellan de större städerna är bussarna inget problem. Vang Vieng däremot skulle jag inte rekommendera då stämningen där är ganska knarkad, bokstavligt talat. Laos handlar inte om att besöka många platser utan att komma in i den avslappnad gästvänliga stämningen.


Kika förbi diskussionerna i forumet.
Kolla in medlemmarnas favoritbilder från Laos.


Läs också:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“245” link=“Laos – Asiens hemlighet” description=“”}}Snabbfakta: Laos

Huvudstad: Vientiane
Statsskick: Republik
Officiellt språk: Lao
Yta: 236 800km
Folkmängd: 6 638 481
Religion: Buddhism
Valuta: Kip (LAK)
Tidszon: UTC +7Hitta mer info:
Laos

Sök bland paketresor:
Laos
Laos + Mekong
Laos + Indokina

Populära resor från Göteborg till Laos