Medlemmarnas bästa Kambodjatips

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: tima, medlem sedan 2006
Foto: tima, medlem sedan 2006
Foto: treb, medlem sedan 2007
Satsa på Thailands nära granne Kambodja i vinter, här finner du spännande kultur, natur och historia.

Här har vi samlat det bästa från diskussionsforumet om Kambodja. Hitta svar på dina frågor om Thailands grannland i öst.

Nyfikna på Kambodja


Faluns frågar:
Vi funderar på Thailand eller kanske Kambodja.Har varit i Thailand 2 gånger och vi vill väl mest ha sol, bad, lite kultur och shopping. Förslag på vart vi ska ta vägen?

Tommy007 svarar:
Gör som vi gjorde kombinera Thailands östra delar, exempelvis Ko Chang, Ko Kood, Ko Muuk med att åka över gränsen till Kambodja. Bo en natt vid Koh Kong (precis innanför gränsen), ta sedan båten nästkommande morgon till Sihanoukville. Kambodja skall man inte missa. Det är som Thailand för 20 år sedan, i turismens linda, kanonbilligt.

Jesperw svarar: Kambodja är jätteintressant och ett naturligt steg (tycker i alla fall jag) när man är mätt på Thailand. Jag skulle kombinera Siem Reap, Pnom Penh och Sihanoukville. Alternativt: skippa Sihanoukville och lägga allt sol & bad i Thailand som har bättre stränder.

Båt från Phnom Penh till Siem Reap

Uve frågar:
Reste i våras runt med familjen i Vietnam och planerar nu en resa till Kambodja. Åkte då en del båt, vilket var otroligt trevligt. Är det någon som vet om det är möjligt att åka båt från Phnom Penh till Siem Reap? Hur tar man sig sedan bäst till Sihanoukville?
/Uve

Geysir svarar:
Var i Siem Reap ett tag och hörde att man kan åka båt mellan Phnom Penh och Siem Reap sägs att det tar ca. 5 timmar. Till Sihanoukville kan man ta buss eller taxi. Gångbar valuta är förutom den egna US Dollar eller Thailändska Bath.

Ingemar_e svarar:
Hej, vi var där i februari och åkte buss (Mekong express). Var hur bra som helst. 10 dollar kostade resan och den tog cirka 5½ timme med ett stopp på halva vägen. Kanonfin buss med guide och man fick till och med en macka och en dryck. Jag vet att en del tar båt (tror delvis på Mekongfloden) men jag hörde att “nästa gång tar vi buss”. Vi upplevde en mycket trevlig tur och fick se den kambodjanska landbygden delvis med Mekongfloden som fond.
Vi hade fått varningar att åka buss, men det var mellan Bangkok och Siem Reap. Den vägen är “ingen väg”
Vår resrutt var flyg från Bangkok till Pnohm Penh, buss till Siem Reap, flyg Siem Reap-Bangkok.
Ingemar

Tretjack svarar:
Jag åkte båt Siem Reap-Phnom Penh i januari 2007. Funkade bra. Drygt halva resan var seg och trist men sen på slutet när vi närmade oss Phnom Penh saktade kaptenen in och det var möjligt att gå ut på däck. Häftiga vyer.
Vill du till Sihanoukville är det buss eller taxi (det senare rekommenderas ej pga vårdslös körning).
Buss kostar ynka 5-6 USD.

Just nu finns 48 diskussioner om Kambodja i forumet
Starta din egen diskussion här

Sponsrade erbjudanden:

{{rg_offer_plus_summary country_id_dest=“170” always=“1” compact=“1”}}Flyg till KambodjaSistaminuten till Kambodja

Kambodja

Angkor munkar blir en färgklick
2 / 8
Barnen i templet
3 / 8
Tjocka släkten kommer till stan
4 / 8
Strandförsäljerska
7 / 8
Den bolmande munken
8 / 8
Populära resor från Göteborg till Kambodja