Medlemmarnas bästa Greklandstips

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: gorgeous, medlem sedan 2006
Foto: mikaelh, medlem sedan 2007
Foto: grekland, medlem sedan 2006
Under sommaren är det populärt att sätta kurs mot Medelhavet. I synnerhet Grekland med sin blå-vit-rosa uppenbarelse har en speciell plats i många frusna nordbors hjärtan. Idag låter vi några medlemmar berätta om sina favoriter.

Med en behaglig flygtid, fint väder och god mat är det lätt att falla för Grekland. Det är ett säkert kort, men ibland kan det vara svårt att välja mellan alla öar och mysiga byar.

Vilket är ditt bästa Greklandstips?

Här berättar fem medlemmar om sina favoriter:

Genuin natur och skönhet

Ingemar_e säger:
Korfu är en liten ö som jag tycker har en genuin natur och skönhet. Stanna inte bara i Korfu stad utan ge dig ut på landet. Det finns mängder av små badvikar där du ibland kan få en helt egen strand. Glöm inte att äta på de små restaurangerna som finns lite vid sidan om och missa inte heller att besöka casinot inne i stan.

Mitt andra förslag är Athen och dess hamnstad Pireus. Athen för dess historiska vingslag och Pireus för dess charm och mångas önskningar - havet. Här kan du ut och båtluffa till en mängd olika öar och det finns mängder av fina restauranger.

Underbara bad i rogivande miljö

Cinar säger:
Min bästa Greklandssemester tillbringade jag med familjen i den lilla byn Agios Nikitas på Lefkas. Underbara bad, rogivande och verkligen gemytligt. Vill du inte ha fullt så lugnt så kan jag även rekommendera en annan favorit; inte långt från Lefkas men på fastlandet: Parga. En vacker liten stad, med en mycket charmig blandning av turism och det genuina Grekland.

Kristallklart vatten

Annika23 säger:
Skiathos under lågsäsong är toppen! Det är en väldigt grön ö med många fina folktomma stränder (under lågsäsong) med kristallklart vatten. Det är lätt att ta sig runt med vespa eller jeep och ön är inte för liten, men inte för stor heller. Många fina utsiktsplatser då ön är rätt kullig.

Många bra utflykter till exempel båtutflykt runt ön till många fina - annars oåtkomliga - stränder, dagsutflykt till Athen, båtutflykt till andra närbelägna obebodda öar och så vidare. God mat och bra shopping i hamnen. Vi var där i juni månad och trivdes jätte bra!

Gammal favorit erbjuder mer än fest

Homeros säger:
Många har säkert fortfarande uppfattningen om att Kos är en renodlad partyö men den tiden är förbi. Det är nära till allt: strand, bad, mysiga gränder och butiker, öppna torg med liv och rörelse och en helt underbar hamnpromenad. Lätt att ta sig fram på ön med vespa för att utforska andra delar. Asklepion och lilla byn Zia, Kefalos med Paradise beach,,Tigaki, Mastichari med mera. Lätt att ta båten till andra öar som Kalymnos. Nisyros och Symi. Efter att ha varit där åtta gånger så har jag ju sett allt det men får aldrig nog! Älskar Kos och kommer nog alltid att åka dit!

Gamla stan eller långgrunda bad

Ingridhell säger:
Det är något speciellt med Gamla Stan på Rhodos. Strosa i gränderna där och sen sätta sig nånstans och njuta av livet. Rhodos har hur mycket som helst att ge men man måste kunna bortse från trafiken och ge sej ut från de värsta turistfällorna som är många. Jag kan min ö efter 23 besök där.

Agistri är en liten ö dit man tar sig på en timme från Pireaus. Rekommenderas för fina, långgrunda bad i byn Skala. Vill man uppleva ett genuint Grekland där tiden har stannat så finns byarna Milos och Limenaria. Om man bara har en veckas semester så är Agistri perfekt. Vattnet är oftast 5 grader varmare där än på andra ställen.


Sista minuten Grekland

Hitta flyg till Grekland

Allt på ett ställe:
Greklands resmålssida

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.