Medlemmarna tipsar om Malaysia

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: inah, medlem sedan 2006
Foto: lantalover, medlem sedan 2006
Foto: carmor, medlem sedan 2008
Undrar du vilken klädsel som gäller i Malaysia eller letar du efter billiga hotell i Kuala Lumpur? Här hittar du tips och goda råd från Reseguidens medlemmar.

Hotell i Kuala Lumpur

Ullsan frågar: Ska bo 3 nätter i Kuala Lumpur i januari, inte över 800 kr natten men gärna i område där man har nära till allt, förslag och erfarenhet tack!

Naimakka svarar: Det är svårt att ha nära till allting i Kuala Lumpur då det förstås är en stor stad. Tänk på att bo nära en station istället så ni kan ta tågen enkelt. Vi bodde tidigare i år på Swiss Inn i Chinatown, mest för att det är ett av få hotell som har fyrbäddsrum. Det ligger några hundra meter från en station för både tåg och buss dessutom nära Chin Woo utomhuspool. Då kan man bada varje dag betydligt billigare än att bo på dyrt hotell med pool.

Brokke svarar: Bodde första gången på Swiss Garden Hotel, kostade kring 450kr, det var väl ok, nära busstationen, bra restaurang, andra gången Renaissance Hotel helt suveränt! Kostade 600 kr, lyxigt och centralt, nära tvillingtornen.

Klädsel


Perdedor frågar: Jag och min flickvän ska inom en månad åka iväg på en sju veckor lång resa runt om i Malaysia och började fundera över hur det är med klädsel för kvinnliga turister. Behöver man tänka på hur man klär sig i hela landet eller är det bara i vissa delar?

Sannabus svarar: Malaysia är ett helt underbart land! Lätt att resa runt i landet och människorna är hur trevliga som helst! Klädsel är inget man behöver tänka på särskilt mycket, bara man klär sig hyfsat anständigt. Shorts och linne funkar jättebra, det hade jag under de sju veckorna jag var där. Att bada topless skulle nog däremot inte vara så populärt. Är det nånstans man ska tänka till lite extra på vad man sätter på sig så är det i de norra delarna av landet (t ex Kota Bharu) som är muslimskt. Ha så skoj i Malaysia, det finns hur mycket som helst att se!
MVH Sanna

Dykning

Robbo frågar: Hej, här det någon som kan kommentera olika dykställen i Malaysia. Vilka är de bästa? Finns det svenska dykcenters?

Dagnyyy svarar: Hej, jag har bara varit på öst sidan och jag började på Pherenthian Island, bodde på lilla ön Palau Kecil. Dyken där var mycket bra. Efter lite “rundcheck” med alla dykcenters, blev det Turtle Dive.Bra personal, genomgång osv. Dom är en av dom få som sänker priset efter tredje dyket. Sen Borneo, Semporna, Både Mabul och Sipadan.. en av världens topp 10, det var helt fantastiskt! Blue Sea Divers, kan jag rekommendera. Inte stora grupper och bra säkerhet. Några svenska dykcenters såg jag inte. Lycka till och jag är helt övertygad att du kommer att bli nöjd, jag säger bara Sipadan!!


Just nu finns 112 diskussioner om Malaysia i forumet.
Kolla in medlemmarnas favoritbilder från Malaysia


Läs också:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“243” link=“Eksotiska Malaysia – naturskön mångfald” description=“”}}Hitta mer info:
Malaysia

Se reseförslag och erbjudanden:
Malaysia
Malaysia + Kuala Lumpur

Sök bland paketresor:
Malaysia
Malaysia + Kuala Lumpur
Malaysia + Borneo
Malaysia + Langkawi
Malaysia + bad
Malaysia + dykFlyg till Malaysia

Om Malaysia

Malaysia är ett land som erbjuder allt från några av världens högsta byggnader till världens äldsta regnskog. Huvudstaden Kuala Lumpur lockar med shopping, öarna Langkawi och Penang med vita stränder och Borneo med djungel och orangutanger.