Medlemmarna tipsar om Krabi

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: beoj, medlem sedan 2006
Foto: treb, medlem sedan 2007
Med Krabi som utgångspunkt tar du dig lätt till pärlor som Phi Phi Islands och Koh Lanta. Läs mer om medlemmarnas bästa Krabi-tips här.

Området kring Krabi är välkänt och vackert, här tipsar medlemmarna om boende, vart man ska ta vägen och hur man lätt tar sig dit.

Boende kring Krabi

Gaffe frågar:
Vilket området i Krabi är bra att bo i om man smidigt vill kunna besöka alla fina öar som Chicken Island, Hong Island, Bamboo Island och Phi Phi?

Resgladsofie svarar:
Vi bodde jättebilligt i en bungalow på Ton Sai som ligger mellan Ao Nang och Railey. Det är en liten strand som inte är så känd, men många som klättrar bor här. Primitivt och inte så stort och du tar dig dit med Longtailbåt. Vi åkte till Chicken Island härifrån och var även i Ao Nang.

Sierra svarar:
Det finns ett trevligt guesthouse i Ao Nang som heter For You House. Vi bodde där 2007 och det ligger endast 50 minuter från huvudgatan som går längs stranden. Longtailbåtarna som går ut till öarna ligger endast 150 meter från detta guesthouse. Med AC kostar det 1400 bath per natt (cirka 300 kronor). De har inte så många rum så det gäller att ni har lite tur om ni tycker att det är ett alternativ. Mycket bra och säker service på bifogade länk. http://www.yourkrabi.com/for-you-house/

Nickie456 svarar:
Vi har bott två gånger på Golden Sand Inn som ligger på Kharon.
Det är bara att gå över vägen, så är man på beachen. Även fast det ligger så nära vägen har vi inte hört från någo trafik alls. Det ligger en Supermarket cirka 50 meter från hotellet och det är inte mer än 10 meter till taxi eller tuktuk. Golden Sand Inn har både rum å bungalows och väldit fin frukost.

Skiola svarar:
Vi bodde på Tipa Resort i Ao Nang precis innan jul förra året. Det ligger ett par hundra meter från havet och de har pool. Bra hotell. Tyst område trots nära till huvudgatan och till kvartersbutiken. Vi tog longtail ut till Chicken Island, Poda, Prha Nang och Koh Hong.

Att välja rätt

Veronica_dolphin frågar:
I februari ska jag tillbringa två veckor i Krabi. Ska jag välja Ao ng eller Railay?

Masve svarar:
Jag och familjen var i Railay i mars i år. Vi stod i valet och kvalet men vi ångrade oss definitivt inte! När det gäller båtar ut till öarna så bokar du resan vid ditt hotell eller någon närliggande resebyrå på Railay. Du blir sedan upphämtad med longtail-båt oftast från Railay West för vidare transport till större båt från Ao Nang.

På Railay finns inga bilvägar så för att ta dig någonstans måste du åka longtail-båt. Som mest får du vänta 10 minuter på nästa båt men oftast är det bara att hoppa i på en gång.

Tiltarn svarar:
Jag skulle valt Ao Nang, två veckor på Railay skulle inte jag klara av då det är för lugnt där. Kvällspromenader längs gatan med alla affärer och några inköp per kväll är trevligt. Stranden är kanske inte i klass med dom på öarna men den duger. Om du vill ha lugn och ro och bra strand ska du ta Railay.

Att ta sig till Krabi

Westeras frågar:
Hur tar man sig från Phuket till Krabi på bästa, smidigaste och billigaste sätt?

Rosiean svarar:
Jag har själv åkt Ao Nang - Phuket med “Phi Phi Family ” minibussar. Det kostar cirka 250 btah om jag minns rätt. Det verkar vara ett stor företag med transporter med bussar och båtar. Jag tror det är möjligt att boka minibuss på flygplatsen, annars är telefonnummret till Phi Phi Family [Tel: +66 07 561 2463.

Sierra svarar:
Det billigaste och smidigaste sättet är att ta taxi till piren i Phuket City, färja till Ao Nang och taxi till Krabi stad. Länk till färjan: http://www.andaman-island-hopping.com/traffic/ferrycentral.htm
Det går ju att åka taxi hela vägen men det blir lite dyrare. Man kan också ta en enkel övernattning i Phuket City och hänga på färjan kl 08.30 nästa dag. Färjan är nice att åka med, ett litet äventyr i sig.

Just nu finns 1443 diskussioner om Thailand – hitta svar på dina frågor


Flyg till Krabi

Hitta hotell i Krabi

Hitta din sista minuten till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26