Medlemmarna tipsar om Koh Samui

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: tima, medlem sedan 2006
Foto: wingcommander0, medlem sedan 2008
Koh Samui har något för alla, både den aktiva barnfamiljen, snorkelfantasten och den som vill slappa och ta det lugnt. Nedan delar medlemmarna med sig av sina tips om ön.

På Thailands östkust hittar du pärlan Koh Samui, läs medlemmarnas egna tips:

Boende på Koh Samui

Siam frågar:
Jag är ute efter boende på Koh samui för cirka 1-2000 bath natten på Koh Samui. Vi är 2 vuxna och ett barn på 3 år.

Masve svarar:
Jag och min familj provade på att bo i Chaweng, Bophut och till sist i Lamai. Bäst var tveklöst Bophut där vi bodde på World Resort, en resort som är väldigt barnvänlig. Hälften av gästerna är barnfamiljer och många är svenskar. Bra boende med jättefin pool och nära till stranden. Kostar cirka 2000 bath per natt, men värt priset! Bor ni länge får ni rabatt och det är billigast att boka boendet direkt på World Resorts egen hemsida www.samuiworldresort.com.

Millan frågar:
Jag skulle vilja ha hotelltips på Koh Samui. Gärna på mindre, mysiga ställen och i anslutning till bra dykning.

Ronnyk säger:
Jag kan rekommendera Koh Samui Resort som ligger nära Menam beach på norra Samui, jag bodde där i 2 veckor för ett par år sedan. Kanonfräscht bungalowställe med hög standard och jättefin strand, stället va precis ny öppnat då. Bo Phut ligger ganska nära (två kilometer) med dykcenter, shopping, barer och restauranger.

Finaste stranden?

Veronica_dolphin frågar:
Vilken strand ska man satsa på om man vill ha en vit finkornig strand med turkost vatten och inte allt för befolkad?

Brigitta svarar:
Jag skulle satsa på Bopuht i norr, för där finns det fina stränder med lugnt vatten. Vi bodde utanför Chaweng och vi kunde inte bada där, då det blåste och var starka undervattensströmmar. I norr däremot kunde man bada och njuta av det varma vattnet. Visserligen finns det ett rev utanför centrala Chaweng, men det är bättre bad i norr.

Emma75 svarar:
Fisherman's Village och Bohput-stranden är populära. Därifrån avgår massor av båtar på dykutflykter. Du kan åka till Koh Phangan och Koh Tao men missa inte Angthong National Marine Park med över 40 små öar, grottor, koraller och gömda laguner.

Koh Samui med familjen

Marieblom frågar:
Jag åker med familjen till Koh Samui i augusti och skulle vilja ha tips på restauranger och andra bra ställen och saker att göra.

Leroslover svarar:
Vi åkte på utflykt till Marine National Park för bland annat snorkling, “åkte” elefant, tittade på krokodilshow med mera. Vi bodde i BoPhut vilket vi tyckte var kanon.

Buddha svarar:
Jag var på Koh Samui 2004 och kan verkligen rekommendera Lamaistranden! En trevlig restaurang är Will Wait där dom visade film vissa kvällar, något som uppskattades av barnen. Kanongod mat för cirka 20-30 svenska kronor. Vi hyrde jeep en dag och åkte runt hela Samui, badade vid stranden utanför Nathon, klättrade upp till Hinland Waterfall, var in på ett fjärilsmuseum med mera. En dag tog vi speedboat ut till Koh Nang Yuang och snorklade.

Utflykter och shopping

Linnea86 frågar:
Finns det någon som dela med sig av goda tips om Koh Samui, gärna utflykter shopping, stränder med mera.

Brigitta svarar:
Jag rekommenderar Big Budda och gärna någon tur till någon ö utanför Koh Samui. Shoppa på huvudgatan i Chaweng, på lågprisvaruhuset Tesco Lotus och i det nya shoppingcentret Big C.

Paradiseangel_ svarar:
Koh Samui är en härlig ö, den är både väldigt fin och erbjuder bra shopping och party. Lamai Beach är lite lugnare, dock är Chaweng den bästa stranden på ön enligt mig, men den kan vara väldigt full med folk. Missa inte Grandfather´s Rock, en väldigt trevlig sevärdhet. Vattenfallet på ön är också vackert!

Just nu finns 1443 diskussioner om Thailand – hitta svar på dina frågor


Flyg till Koh Samui

Hitta boende på Koh Samui

Hitta din sista minuten-resa till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26