Medlemmarna tipsar om Koh Chang

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: tima, medlem sedan 2006
Foto: tima, medlem sedan 2006
I Reseguidens resometer seglade Koh Chang upp som svenskarnas nya favoritö i Thailand.

Här kommer några av medlemmarnas tips om boende och hur man tar sig till denna thailändska semesterön mot gränsen till Kambodja.

Boende

Pelu frågar: Vi vill ha tips på boende för vår familj, två vuxna och två tonåringar på Koh Chang.

Ingridhell svarar: Vi bodde på White Sand Beach Resort. Allra längst bort på stranden, krypavstånd till vattnet. Tog 20 minuter att gå när vi skulle äta middag men det var bara mysigt. Där vi bodde fanns det två bungalows som satt ihop. Vi var fyra stycken så det var toppen att ha nära.

Karten svarar: Kolla in Kai Bae Resort. Bodde där 2003 och 2005 och vi trivdes otroligt bra. Såg nu att dom utökat med pool. Hyddorna ligger på gräsmatta alldeles nära stranden, ett perfekt läge. Det finns en lagom mängd matställen och affärer uppe vid gatan. Sedan är det inte mer än cirka 15 minuter med taxi till White Sand Beach.

Golfarenmikaela svarar: Mac Resort Hotel på White Sand Beach. Fina rum, underbar personal, god mat och dessutom nära till shopping och Sabay Bar. Pump's House ligger tvärs över gatan. Billigt och bra med DVD på rummet och filmer att låna i receptionen. Finns enkelrum med 2 bäddar, men även dubbelrum med 4 bäddar.

Transport från Bangkok till Koh Chang

Net frågar: Vi är fyra personer som skall ta oss från Bangkoks flygplats till Koh Chang. Eftersom vi landar lite efter 14.00, tror jag det är bäst att fixa en stor bil/mini buss för att hinna ner till färjan. Stämmer detta?

Zapalot svarar: Jag skulle inte chansa på att hinna! Det är mycket trafik och det tar mycket längre tid att resa där än hemma i Sverige. Jag skulle nog stanna en natt i Bangkok och sen åka till Chang dan efter. Alternativt åka ner till Trat och ta färjan över på morgonen. Vi har gjort sträckan Bangkok-Koh Chang flera gånger men aldrig med sån tidspress. Ni ska heller inte betala mer än max 700 kronor för hela sällskapet om ni tar en bil från flygplatsen. Då ska ni åka hela vägen, färjebiljetten inräknad.

Bussar till Trat går från Ekkamai station. Det är lätt att köpa biljett på stationen och mycket mycket billigt! Bussarna går ofta. Bussarna är förvånansvärt bekväma och har AC. Bra sätt att ta sig dit är också minivan – delad med andra eller en helt egen! Kolla priset före bara! Vi har rest på båda sätten och dessutom med egen taxi. Taxin var sämst för att det var trångt helt enkelt!

Sebkat1811 svarar: Här är båttider: www.ko-chang.info/kohchanginformation/arrival.htm. Sen tror jag nog det är smidigast med Bangkok Air till Trat och sen ta minibuss via färja till Koh Chang: www.ktltrat.com.Flyg till Trat

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=e179789e96b4b635b2ce90f8ca685cb2&site=reseguiden&javascript=1“”]Hitta din sista minuten till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26