Medlem i fokus: Tima

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: tima, medlem sedan 2006
Foto: tima, medlem sedan 2006
Vi har pratat med Reseguidens medlem Fatima, eller Tima som hon heter på sajten. Här berättar hon om sina favoriter och vilka länder som står näst på tur för ett besök.

Reseguidens medlem Fatima har många länder på sin önskelista och drömmer just nu om en jorden runt-resa. I oktober var hon i Indien och blev så förälskad i landet att hon knappt ville åka hem.

Vad var bäst med Indien?
– Indiens skönhet, kontraster och mystik förtrollade mig helt! Den bästa upplevelsen var nog Taj Mahal i Agra. Den sämsta upplevelsen på resan var nog när vi skulle lämna landet igen, jag ville så gärna stanna kvar och se mer, berättar Fatima.

Vilket är ditt bästa resminne?
– Jag glömmer aldrig tempelstaden Angkor Wat och Ta Phrom i Kambodja. Resan dit var över förväntan bra. Den gav mig en euforisk känsla och många fina minnen, det var en dröm som jag förverkligade, berättar Fatima. Kambodja står mig nära, landet har en makalös historia och ett djupt förflutet som lämnar intryck, fortsätter hon.

Bhutan och Nepal på önskelistan

Fatima söker ständigt nya upplevelser och suger gärna in andra kulturer. Det finns många länder på önskelistan just nu, men nästa resa kommer troligen att gå till Bhutan och Nepal.

– För några år sedan gick jag på en foto-utställning från Bhutan och blev tagen av landets skönhet. Bhutan har varit nästan helt isolerat tills nyligen och anpassningen till omvärlden sker med stor försiktighet. De släpper endast in ett par tusen turister per år och besöket sker genom en organiserad resebyrå och gruppresa, berättar Fatima.

På Reseguiden gillar hon att hämta inspiration i bilder, resealbum och diskussioner och delar gärna med sig:
– Jag har lyckats få tips till flera av mina resor men jag använder även Reseguiden för att kunna hjälpa andra vid frågor inför en resa.

Kika in på Timas sida på Reseguiden
Inspireras av hennes härliga bilder