Medlem i fokus: Famlofquist

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: famlofquist, medlem sedan 2006
Foto: famlofquist, medlem sedan 2006
Bakom användarnamnet Famlofquist hittar vi en resglad familj med två söner. De reser alla ofta tillsammans och Thailand har blivit en riktig favorit.

Vi har pratat lite med mamma Cecilia om favoritställena i Thailand och hur det är att resa långt bort med barnen. Dessutom berättar hon lite om planerna inför nästa vinters långresa.

Koh Lipe är en favorit

Familjen har bland annat gjort två vinterresor till Thailand. Öar som de har upplevt är bland annat Koh Chang och Koh LIpe med omnejd.

– Koh Lipe är en fantastiskt mysig ö, med ett lugn som sprider sig ända in i själen och kristallklart vatten och ljuvliga stränder, berättar Cecilia. Enkelheten på ön, samt att det är lite jobbigt att ta sig dit gör att det inte har blvit exploaterat, fortsätter hon.

Familjen brukar alltid backpacka och Cecilia berättar att resa med resväska och bo på ett och samma hotell hela tiden, känns långt borta.

– När man reser runt blir det som många semestrar i en och man lär känna landet och människorna på ett helt annat sätt.

Värt att lägga pengar på snabba transporter

Cecilia berättar hur viktigt det är att inte se problem, utan att istället fokusera på möjligheterna, när man reser med barn.

– Vi tror att det är viktigt att göra barnen delaktiga i resan och få dem att förstå vad som ska hända, då kommer inte väntetiderna att påverka resan lika mycket, berättar Cecilia.

Ett tips hon ger är att försöka lägga långflygningar så att barnen kan sova under tiden. Men hon berättar också hur de prioriterar snabba transporter på plats.

– Det är speedbåtar eller katamaraner som gäller för oss, vi tycker att det är värt varenda krona att komma fram snabbt, oavsett om det gäller ö-luff i Grekland eller Thailand.

Ett annat tips är att inte försöka stressa runt och klämma in för mycket på en gång, utan landa ordentligt på varje ställe och njuta.

Nästa vinter bär det av till Thailand igen

Redan nästa vinter är det dags för en ny långresa, som kommer att sträcka sig över en månads tid. Då bär det av till södra Thailand igen, med flyg från Bangkok till Hat Yai, och vidare till familjens favoriter Koh Tarutao och Koh Lipe. Det kan också bli en sväng till Malaysia och Langkawi, men rutten är inte helt spikat än.

– Att boka tidigt, läsa, fundera och planera är halva resan, säger Cecilia som också berättar att hon gillar att ha något upplevelserikt att se fram emot. Det är ju lite av ett äventyr, avslutar hon.

Kika gärna in på famlofquists egen sida på Reseguiden.se

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26