Medlem i fokus: Ellismellis

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: ellismellis, medlem sedan 2006
Foto: ellismellis, medlem sedan 2006
Vi har fått en pratstund med Elisabeth, som på Reseguiden är mer känd under medlemsnamnet Ellismellis. Här berättar hon om sina bästa resminnen och om lyxen att få resa.

Ellismellis har redan varit medlem på Reseguiden i tre år och försöker att kika in dagligen för att se vad som händer.

– Att få ta del av andra reseberättelser och vackra bilder är berikande. Det ger mig tips och idéer och ibland kan jag bara drömma mig bort när jag hittar en vacker bild, säger hon.

Vilken av dina egna bilder på sajten betyder mest för dig?
– Den som jag vann andra pris med i “Min strandfavorit”. Bilden togs under de första timmarna som vi var i Fort Lauderdale. Den bilden är som en sammanfattning av hela vår 14-dagars resa i USA. Glädje, lycka och roligheter!

Vilket är ditt bästa resminne?
– Mitt bästa resminne är inte lätt att välja, men jag måste nog säga att det var min första flygresa, till Calcutta februari 1996. Då åkte vi dit för att hämta vår adoptivdotter. Om jag ska välja en semesterresa så måste det bli när vi åkte till USA förra året. Jag blev så positivt överraskad av vad jag såg och upplevde där! Resan var en födelsedagspresent till mig själv och familjen och vi hade två underbara veckor.

Vart går nästa resa?
– Nästa resa är i februari och vi ska åka till Norra Goa. Har jag tur och hittar superbilliga biljetter så har jag även planer på att besöka Calcutta under ett dygn.

Elisabeth berättar att drömmen är att få åka till paradisöarna Lackadiverna utanför Indiens kust och att resandet är en lyx hon har svårt att tänka sig att ge upp.

– Världen är så stor och jag är bara en pytteliten del av det. Jag är
väldigt tacksam över att jag har möjlighet att få se delar av vår jord,
avslutar Elisabeth.

Kika in på Ellismellis egen sida på Reseguiden

Vad är Medlem i fokus? Varannan vecka får ni en ny chans att lära känna en medlem på Reseguiden lite bättre. Håll utkik i högerspalten på startsidan!