Medlem i fokus: Cingelsson

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Camilla älskar att vara på väg och reser gärna till Latinamerika. Här berättar hon om det starka minnet från karnevalen i Salvador och om nästa resa – som går till Jokkmokk.

Camilla, mer känd på Reseguiden som Cingelsson, fick smak på resor redan vid en tidig ålder och åker iväg så ofta hon kan.

– Alla intryck, färger, smaker, rytmer och möten gör varje resa unik och gör att man vill ut igen och igen, berättar Camilla.

Många länder i bagaget och en förkärlek för Latinamerika

Camilla har 40 länder i bagaget och bland upplevelserna trängs nyårsfirande i Filippinerna med isbjörnssafari på Svalbard, studier i spanska på Kuba och en hel del andra resor i Latinamerika.

– Mitt starkaste minne därifrån är karnevalen i Salvador – världens största gatufest! Vi hade åkt med en taxichaufför in i en favela och köpte varsin tröja vilket skulle ge inträde till en viss del av det kilometerlånga danståget, berättar Camilla.

– Karnevalen i Salvador är för alla, det är trångt, varmt och fyllt med så mycket musik, dans och glädje att det inte går att stå stilla, fortsätter hon. Vi dansade i flera, flera timmar och fick minnen för livet!

Vart bär det av härnäst?
– För första gången på flera år har jag ingen ny resa inplanerad vilket känns lite konstigt. Fast helt sant är det ju inte, i februari skall jag till Jokkmokks marknad och drömmer om att även få uppleva ett riktigt norrsken, avslöjar Camilla.

Camillas egen favoritbild är tagen i Filippinerna, här berättar hon varför:
– Bilden är tagen på en liten ö utanför Coron Town. Vi blev körda med båt till den här nästan öde stranden och området är ett av de mest dramatiska och vackraste ställena jag någonsin varit på!

Surfa in på Camillas profilsida på Reseguiden.
Kolla in hennes härliga bilder här.