Medelhavets mysigaste hotell

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Park/Apollo
Foto: Hotel Bendinat
Foto: Dogan/Apollo
Foto: Corte Fiorita
Foto: Ving
Alla vill inte bo på de stora, imponerande all inclusive-hotellen med barnklubb, barnbassäng och fem olika restauranger. Ibland vill man bo på ett mysigt litet hotell där man känner sig som hemma. Här tipsar vi om några av de charmigaste hotellen vid Medelhavet.

Vill du bo på ett hotell som har det lilla extra? Här är fem utvalda hotell där semestern blir lite bättre, lite mysigare och kanske lite mer romantisk.

Park Hotel, Hvar, Kroatien

Sommarsemester i den kroatiska övärlden på ön Hvar är aldrig fel. På det här hotellet, som ligger i en byggnad från 1500-talet, bor du i moderna rum, omgärdad av en frodig park. Park Hotel ligger mitt i centrum med gångavstånd till restauranger och barer. Du badar i det kristallklara vattnet som Kroatien är så känt för.
Hit reser du med Apollo

Hotel Bendinat, Mallorca, Spanien

Mellan städerna Illetas och Puerto Portals ligger boutiquehotellet Hotel Bendinat. Det ser ut som en gammal herrgård och som gäst här bor du i bra och moderna rum. Dagarna tillbringar du antingen vid poolen med utsikt över havet, eller på stranden bara 500 meter från hotellet. Vill du har mer liv eller rörelse så är det bara en mil in till storstaden Palma. På hotellet finns en populär restaurang, perfekt om du inte känner för att gå de få kilometrarna in till centrum.
Hit reser du med Solresor

Dogan, Antalya, Turkiet

Turkiet är inte bara stora all inclusive-hotell. Det finns också många små guldkorn som Dogan i Antalya. Hotellet ligger i gamla stan och består av flera byggnader som är flera hundra år gamla, men de är vackert nyrenoverade och rummen är mycket bra. Hotellet är perfekt om man vill bort från turistströmmen och Antalya är en spännande storstad. På hotellet Dogan finns inte bara en pool och en barnbassäng utan även en jacuzzi och en poolbar. Från hotellet är det bara 80 meter till stranden och stadens spännande centrum ligger direkt utanför dörren.
Hit reser du med Apollo och Turkietresor

Corte Fiorita, Sardinien, Italien

Vill man bort från turiststäderna ås är hotellet Corte Fiorita ett bra val. Mitt i medeltidsstaden Bosas centrum ligger detta otroligt speciella hotell som består av flera byggnader – alla med sin egen charm, och inget rum är det andra likt. Här blir man en del av det italienska vardagslivet, och det är bäst att ha en hyrbil så att man kan köra till stranden eller andra delar av ön.
Hit åker du med Fritidsresor.

Irida Boutique Hotel, Parga, Grekland

Det är inte bara de grekiska öarna som lockar oss på sommaren. Ett av Greklands absolut vackraste resmål är den lilla staden Parga på landets västkust. Staden ligger som en amfiteater ovanför hamnen och på kvällen går man på upptäcktsfärd längs de små gatorna. Vill du bo lite extra fint och med skön utsikt över den lilla hamnen, med ett par hundra meter till stranden, så kan du välja Irida Boutique Hotel.
Hit reser du med Ving.


Charter till Medelhavet

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september