Medelhavets bästa stränder

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: solga, medlem sedan 2011
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Bild: Stine Berg
Medelhavet vimlar av härliga breda sandstränder och små undangömda strandsnuttar bland klipporna. De flesta har väl en strand man drömmer sig tillbaka till och här är sex av våra favoriter.

Vad som gör en strand bra kan vara allt från att den ska vara helt folktom till att den ska ha alla faciliteter som restauranger, toalett, dusch och vattensport. Oavsett vad du föredrar så hittar du nog en strand du gillar bland våra förslag. Här är fem strandfavoriter kring Medelhavet.

Spiaggia su Giudeu på Sardinien

Denna sköna sandstrand hittar du nära den lilla orten Chia på södra Korsika i Italien. Stranden erbjuder soldyrkaren fantastiskt vatten, svalkande brisar och vackra klippformationer. I en närbelägen kan den fågelintresserade hitta flamingos under sommarperioden som ett extra plus till strandlivet.

- Här hittar du alla charterresor till Sardinien

Porto Vromi på Zakynthos

Den lilla bukten ligger på Zakynthos nordvästra sida och är inte många meter bred, men ändå helt perfekt. Här är det sällan mycket folk och vattnet är kristallklart. Den grovkorniga sandstranden är också en bra utgångspunkt för en båttur till Navagio Beach, mer känt som Smuggler's Wreck. Det finns inga restauranger på stranden, bara en liten kiosk som säljer läsk, öl, vatten och smörgåsar. Det finns inte heller några solstolar eller parasoller. Det tar ungefär 30 minuter att åka hit från Zakynthos stad eller Laganas.

- Här hittar du alla charterresor till Zakynthos

Cala Tarida på Ibiza

Bara 15 minuter från partystaden San Antonio ligger trevliga Cala Tarida, staden och stranden med samma namn. Den vita stranden är relativt långgrund så hit kommer också barnfamiljer och det finns en hel del aktiviteter på stranden för dig som inte bara vill sola och bada. När du blir hungrig har du flera bra strandrestauranger att välja bland och dessutom några hotellrestauranger. På Cala Tarida finns både solsängar och parasoll att hyra.

- Här hittar du mer om Ibiza

Patara Beach i Turkiet

En av de absolut bästa stränderna i Turkiet är populär både bland turister och havssköldpaddor. På grund av sköldpaddorna får man inte bygga någonting längs stranden och från maj till oktober är stranden avstängd efter solnedgången för att de ska få vara ifred. Den fina, mjuka stranden har områden med solstolar, men också områden som är lite mer öde om du föredrar det. Närmsta by är lilla Patara som ligger 3,5 kilometer från stranden och det är 75 kilometer till Fethiye dit det går charterresor.

- Här hittar du alla charterresor till Fethiye

Pinarello Beach på Korsika

Franska Korsika har många vackra stränder, men en av de allra bästa är Pinarello Beach. Den ligger på öns sydvästliga sida, ungefär 16 kilometer norr om staden Ponte-Vecchio. Själva stranden är 1,2 kilometer lång och består av mjuk, vit sand. Det är ganska långgrunt så stranden är populär bland barnfamiljer. Det ligger några restauranger längs med stranden, men vill man ha mer att välja mellan kan man gå till byn Pinarellu.

- Här hittar du mer om Korsika

Zlatni Rat i Kroatien

En av de mest välfotograferade stränderna i Kroatien är Zlatni Rat på ön Brac. Den sticker ut som en lite udde i havet och den fina stenstranden sträcker sig ut på båda sidorna. Som på de flesta kroatiska stränder bör du ha badskor, men det kan du köpa överallt i badorterna för en billig peng. När du blir hungrig finns massor med restauranger längs den fina strandpromenaden, som går hela vägen till byn Bol.

- Här hittar du alla charterresor till Brac och övriga Kroatien


Charter till Zakynthos
Charter till TurkietAll-inclusive i TurkietCharter till BracFlyg till Medelhavet