Med tunn plånbok i Dubai

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: annab, medlem sedan 2006
Det är ingen tvekan om att det går att spendera oerhört mycket pengar under ett besök i Dubai, men det finns olika alternativ för dig som vill spara pengar.

Det sjustjärniga hotellet Burj Al Arab har blivit den främsta symbolen på Dubai. Inte konstigt att de flesta ser på Dubai som en mycket dyr destination.

Boende till en rimlig peng

Dubai är känd för sina många dyra, men fantastiska hotell. Det existerar likväl valmöjligheter. Du ska leta efter hotell i den äldre delen av Dubai, i Deira och Bur Dubai, om du försöker hitta rimligt boende. Standarden på hotellen är dock något enklare. Ett tips är att beställa i lång tid i förväg – hotellen i Dubai har extra högt belägg under högsäsongen från oktober till april.

Ät billigt och gott

Ett smart sätt att spara pengar är att få tag på boken The Entertainer som innehåller ett hundratals ”två för en” matkuponger och andra rabatter. Åker du till Dubai på lågbudget ska du undvika hotellrestaurangen med alkoholservering, här går hundralapparna åt som smör. I de pittoreska kvarteren runt Dubai Creek kan du däremot äta väldigt billigt. En måltid kan kosta mellan 30 och 40 svenska kronor.

Dubais förmånligaste shoppingupplevelse

Basarerna, kända som souker, bjuder på Dubais förmånligaste shoppingupplevelse. Deira och Bur Dubai är späckade med små affärer som säljer allt mellan himmel och jord. Här finns det mycket att välja på bland billiga kläder, skor, tyger, smycken, parfymer och mycket mer. Kvalitén är kanske inte alltid den bästa, men basarerna är ett paradis för dig som vill fynda. Kom ihåg att pruta.

Allt om Dubai på ett ställe.

Flyg till Dubai

Hotell i Dubai från 3 stjärnor

The Entertainer

Om Dubai Förenade Arabemiraten

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder.
Golf
Arkitektur
Lyx
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
35°
Klimat i oktober
27°
Badtemp i oktober