Herros blogg från resan till Goa förra våren." /> Med familjen till Goa - Reseguiden

Med familjen till Goa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: herros, medlem sedan 2006
Foto: herros, medlem sedan 2006
Att luffa med småbarn i Indien är för många en hisnande tanke. Det kan få den mest inbitna backpacker att börja längta efter bekväma hotell och organiserade rundresor. Läs medlemmen Herros blogg från resan till Goa förra våren.

Daniel och Therese reste till Indien med Agnes, 4 år och visar att det inte alls är någon omöjlighet att luffa med barn. De bloggade under resans gång på Reseguiden.se.

Snart bär det av!

På fredag är det dags. Jag, Therese och Agnes, 4 år, kommer ner till Bombay i Indien 23:30 om allt går enligt planerna. Då ska det förhoppningsvis stå en taxi och vänta på oss för att ta oss till hotellet. Dessutom, om vi har tur, så skall det ligga tågbiljetter till Goa och vänta på oss. Spännande och hur kul som helst! Nu ska bara allt packas och fixas med innan vi åker, lite resfeber ingår – förväntan, spänning, overklighetskänsla är del av nöjet.

Nere i Goa

Hallå eller! Kvällen andra dagen i Goa. Resan från Mumbai och hit var något av en utmaning minst sagt, men vi har definitivt upplevt Indien! Halvchockade av en brutal öppning börjar vi nu komma ner i varv. Vilket lyckligt nog är ganska lätt här. Stämningen är väldigt avslappnande och ”shanti”. Bor nu ett stenkast från en kanonstrand med en sjö precis framför, så när vi tröttnat på vågorna kan vi ta oss ett lugnt bad i sötvatten. Agnes är nöjd! Annars är boendet och maten billig och vi har bra väder (surprise), cirka 30 grader.

Hett i Goa

Hej på er! Vi är kvar i Goa, Arambol, men drar iväg till Palolem i södra Goa i morgon bitti. Ska vara den bästa stranden i Goa, vi får väl se. Det som även är bättre är hotellen och för tillfället måste jag som erfaren indienresenär krypa till korset och erkänna att jag längtar till AC, roomservice och pool. (Minst två av tre i alla fall). Viss skillnad att resa med barn och jag har varit lite halvkass i magen sista kvällarna. Vi har dessutom beställt flygbiljetter tilbaka till Mumbai! Well, enough with the excuses. Agnes och Tess trivs bra. Tess har fått auyrvedisk massage idag och Agnes har klippt sig och badat en massa som vanligt. Hon har lite hemlängtan och pratar om farmor och fastrarna som ska komma på påskmiddag när hon kommer hem. Var på marknad igår och Tess kom in i en shoppingfrenzy och har plikttroget sponsrat den indiska ekonomin, mycket stenstatyer…

Chartersemester

Hej igen! Är nu nere i Palolem och bor i en bungalow vid stranden. Här gör man inte många knop. Solat och badat i två dagar nu och börjar så smått ledsna på det lagom till man kommit ner i varv. Tess är också sugen på att se mer av det ”riktiga” Indien så vi funderar på att åka upp till Panaji, centrum i Goa. Skall vara en fin stad enligt The Book. Och förhoppningsvis får hon se ett tempel innan vi åker hem. Men vi stannar nog här ett par dagar till. I dag hyrde jag en plastkajak och åkte ut till en ö som ligger en bit från stranden. I morgon bitti ska jag på yogalektion med en äkta yogi (eller i alla fall någon som ser ut som en). Annars är det lugnt, vattnet är varmt, typ 28, luften är varm, typ 33 och solen tar som fan här nere. Maten är kanon och man får anstränga sig för att göra av med pengar på att leva här.

Flygplatsväntan

Sitter nu på flygplatesen i Mumbai efter att ha flugit upp från Goa. Låååång väntan,typ sju timmar, men vi fick en kul överraskning. Air France bjöd på gratisbuffé för alla transfers, riktigt gott. Agnes är speedad av trötthet och av att äntligen få komma hem!

Kolla in Herros sida.
Hitta flyg, hotell och inspiration – allt om Indien på ett ställe.

Flyg till Indien

Goa Indien

31°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
Semesterparadis
2 / 38
Fruktförsäljare
3 / 38
Beachen i Arambol, Goa, Indien
8 / 38
Answem beach Goa
9 / 38
Får en henna-tatuering på handen
12 / 38
Bungalows bland palmerna
13 / 38
På baren Club Goa
16 / 38
Williams beach resort hotel, Colva, Goa
19 / 38
Speglingar i vatten
20 / 38
Säker eldragning?
23 / 38
Coco beach Goa
24 / 38