Mbild fotar sina äventyr

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: mbild, medlem sedan 2006
Foto: mbild, medlem sedan 2006
Foto: mbild, medlem sedan 2006
Martin är medlemmarnas egen favoritfotograf. Hans vackra naturbilder och öga för att fånga en situation på bild inspirerar och imponerar.

Martin, kanske bättre känd som Mbild på Reseguiden, är 35 år och bor i Borås. Han arbetar som bildretuschör på ett tryckeri och hans bild- och fotointresse speglas i hans utsökta resebilder från när och fjärran.

På Martins sida på Reseguiden hittar du inte mindre än 200 bilder från hans resor över hela världen, ett tjugotal blogginnlägg och 46 filmer.

Nakenbad, nattliv och vackra vyer

I juni förra året tog Martin och resekompisen Lotta med sig Reseguidens kamera, Bergman, på äventyr till Island. Därifrån dokumenterades både nakenbad, nattliv och fantastiska naturupplevelser.

Bästa resminne: Hawaii och Nya Zeeland

Martins bästa resminnen har han från sin jordenrunt-resa 2002 med stopovers som Bali, Australien, Nya Zeeland, Fiji, Hawaii och ett kort stopp i NY.
– Minnerna från alla äventyren från Kauai island på Hawaii är speciellt starka. Där jag lärde mig bland annat att vågsurfa, jag liftade, hade trevligt resesällskap, vandrade och åkte på helikopterresa, säger Martin.
– Även Nya Zeeland var något alldeles speciellt. Mitt resesällskap var skitkul och vi upplevde mycket äventyrligt tillsammans på södra ön, fortsätter han.
Bland Martins resefilmer finns både bungyjump och fallskärmhopping från Nya Zeeland.

Martin har varit medlem på Reseguiden sedan april 2006.
– Jag är kort och gott en reseglad och fotointresserad äventyrare som gillar utmaningar, berättar han.
– Jag reser utan reseguider och är gärna lite ovetandes vad som väntar mig på resmålet för att upplevelsen blir så mycket mer spännande då.

Drömresan är en kärleksresa till någon ö i Indiska Oceanen, Seychellerna eller Maldiverna. Dock har han ingen aning om vart de bär av nästa gång.
– Det kan bli Egypten eller Madagskar, säger han.


Vill du ge din röst till Mbild? Gå till tävlingssidan här.
Kolla in Mbilds sida på Reseguiden.