Marika vann Asientävlingen!

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Foto: marika, medlem sedan 2005
Foto: marika, medlem sedan 2005
En praktisk och färgglad resväska med reseprylar stod på spel i Reseguidens tipstävling om Asien. Medlemmen Marika brinner för Thailand och tog chansen att dela med sig av en annorlunda del av landet - ett tips som lyckades övertyga juryn.

Ett matnyttigt och inspirerande tips från Thailand blev det vinnande bidraget i Asientävlingen. Vi har pratat med en förvånad, men glad Marika.

Hur känns det att ha vunnit tipstävlingen?
– Helt underbart! Jag brukar aldrig vinna, så detta var oväntat och väldigt glädjande.

Vad uppskattade du mest av vistelsen i Kanchcanburi och floden Kwai?
– Jag har svårt att specificera bara en sak, det var alltihop från resan. Till exempel att åka longtailbåt på floden Kwai en tidig morgon, där vi var de enda turisterna. Uppskattat var även vandringen på egen hand till Mon Village och det annorlunda boendet på River Kwai Jungle Rafts, med sin rofyllda och vackra natur. Besöket i Hell Fire Pass och muséet var mycket gripande och tågresan på Dödens Järnvag var minst sagt spännande, då vi tuffade fram på knakande träbroar högt ovanför vattnet!

Hur skiljer sig denna resa från alla andra resor du gjort i Thailand?
– Det var en resa som berörde djupt och vi kom att uppskatta naturen långt från stränderna. Hit ska vi abslout tillbaka en dag.

När sker din nästa resa och blir det möjligtvis Thailand igen?
– Den pågår just nu, säger Marika glatt.
– Vilken tur att vara på semester och få ett sådant trevligt besked! Vi befinner oss i Ban Phe och ska även besöka Koh Samed, Bangkok (Safari World) samt besöka en Reseguiden-vän i Hua Hin.

Tipset som kammade hem resväskan

Så här lyder tipset från den lite annorlunda resan i Thailand:

Bara några timmars resa från Bangkok, närmare bestämt 13 mil väster ut, ligger Kanchanaburi. Detta är Thailands tredje största provins, vilken bjuder på hisnande naturscener. Bland annat finns nationalparken Erawan med sina vackra vattenfall och spännande upplevelser som exempelvis tågresor på Dödens Järnväg, den berömda bron över floden Kwai och känslosamma vandringar i Hell Fire Pass.

Åk hit och upplev ett annorlunda Thailand, långt från turistpackade stränder. Känn historiens vingslag och njut av lugnet och stillheten.

Bo kan man göra på till exempel felixriverkwai.co.th som ligger vid floden Kwai (gångavstånd till bron) eller varför inte testa en natt eller två på djungelflotte, riverkwaijunglerafts.com.

Här finns mycket att se och göra, så du bör räkna med mist 4-5 nätter här.

Nyfiken på Thailand? Läs mer här.

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26