Många hittar resan på nätauktion

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

SJ började redan i oktober förra året med auktioner på sajten Tradera och av 63 000 biljetter gick hela 16 % för bara 1 krona. Nu är även Elite Hotels, Avis hyrbilar och Fritidsresor med i leken.

Eftersom reseauktioner på nätet fortfarande är relativt nytt, kan man verkligen fynda om man bevakar utbudet på auktionssajterna. När resorna läggs ut hoppas arrangörerna att många budgivare höjer priset. Är du ensam om att buda kan du vinna auktioner för endast 1 krona. I vissa fall kan det löna sig att avvakta och bevaka för att snabbt slänga in ett bud innan auktionstiden tar slut.

De fynd som under juni månad i år gått för bara 1 krona är bland andra en weekend med hyrbil från Avis i Luleå och en övernattning på Elite Stadshotell i Karlstad.

– Vi hoppas kunna nå fler människor som vill ta chansen att uppleva Sverige på ett flexibelt och bekvämt sätt. Hyrbil kan vara väldigt smidigt för dem som saknar egen bil att på kort varsel kunna sticka iväg på en spontan weekendsemester, säger Christer Ljungqvist, Head of Marketing, Avis.

En undersökning mot Reseguidens medlemmar visar att endast 12 % själva fyndat och att lika många var negativa till köpmetoden. 27 % tycker dock att det vore värt ett försök och kan tänka sig att prova.