Månadens Guide & Årets Guldskribent

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: rolf_52, medlem sedan 2007
Camilla, alias Camen, skrev en sprudlande guide om nöjeslivet i Miami och Rolf, alias Rolf_52, har under året bidragit med sju fantastiska guider och lika härliga bilder. Vi på redaktionen valde därför ut Camillas guide "Lev som en filmstjärna" till Månadens Guide under temat "The American Dream" och Rolf blev Årets Guldskribent.

Det var ingen lätt uppgift att välja ut en favorit bland de 13 guider vi valde att publicera under temat “The American Dream”. Här fanns allt från Los Angeles och New York till Hudson och spännande nationalparker. Samtliga var intressanta, välskrivna och skapade ett ressug hos alla i redaktionen. Efter många diskussioner och livliga samtal lyckades vi dock enas om Camillas guide “Lev som en filmstjärna”.
Minst lika svårt var det att välja ut vem av våra flitiga medlemmar som skulle få äran att titulera sig Årets Guldskribent. Vi vet av egen erfarenhet hur mycket arbete som ligger bakom de här guiderna så vi är djupt imponerade av Rolfs arbete och passion. Dessutom bidrar han med fantastiska bilder.

Månadens guide

Camilla, som kallar sig Camen här på Reseguiden.se, är en sprallig, glad och resvan tjej som älskar att resa och att planera resor. Miami är en stor favorit hos Camilla som hittills besökt 16 länder. Kanske kommer bidraget användas till goda drinkar på Ocean Drive eller till makalös sushi på Sushi Samba i favoritstaden ?!?

Juryns motivering
“Camilla har på ett glatt och intressant sätt beskrivit pulsen i Miami. Med personliga tips och ett proffsigt språk imponerade hon på samtliga jurymedlemmar. Guiden ger läsaren ett leende på läpparna och skapar ett sug efter heta nätter i en ständigt pulserande stad.”

Hej “Camen”, hur känns det att bli belönad med ett resebidrag?
– Det känns ju helt fantastiskt och väldigt lägligt nu när semestern stundar. Eftersom det var så många bra guider som var med och tävlade är det en ära och en stor egoboost för textmakerskan i mig att få vinna!

Vad fick dig att välja Miami som destination för guiden?
– Jag har varit i USA ett par gånger och åkt runt en hel del. Miami Beach är den plats som jag njöt mest av att få uppleva. Miljön, färgerna, smakerna, människorna. Det var ett äventyr för mig och mina tjejkompisar som vi sent kommer att glömma.

Har du redan nu några resplaner där bidraget kan komma till pass?
– Har faktiskt inte bokat något inför sommaren ännu. Är sugen på att få se Barcelona för första gången eller Sicilien, som jag hört ska vara väldigt vackert. Kanske kan bli en semester-kombo med två resmål i sommar… Vi får helt enkelt se vad det blir.

Vilken är din absoluta drömresa?
– Min absoluta drömresa går till Brasilien. Jag vill gå på sambaskola och få uppleva karnevalen i Rio på riktigt nära håll. Helst av allt vill jag vara med och dansa i den.

Läs Camillas guide “Lev som en filmstjärna” här.

Här kan du läsa samtliga 13 guider som publicerades här på Reseguiden.se under temat “The American Dream”.

Årets Guldskribent

Rolf som kallar sig Rolf_52 här på Reseguiden.se är en sann globetrotter som hittills besökt 53 länder, och fler lär det bli. Han är svag för flera länder, men varje vinter spenderar han, tillsammans med sin familj, i sitt hus i Hua Hin, Thailand. Missa inte Rolfs otroliga bilder som du kan njuta av här.

Juryns motivering
“Rolf har under en lång tid delat med sig av spännande guider och makalöst vackra bilder. Han är dessutom aktiv i vårt forum och hjälper gärna andra ressugna själar. Alla Rolfs guider håller hög standard och får oss att vilja resa till samtliga platser han besökt.”

Hej “Rolf_52”, hur känns det att bli belönad med ett resebidrag?
– Jättekul! Det är så många som skrivit så bra och personliga guider att det är en ära att få priset.

Vad fick dig att skriva om äventyret i väst?
– Äventyret i väst förenar barndomens drömmar om vilda västern med den vuxnes upplevelse av den storslagna och fantasieggande naturen i västra USA.

Vilken av alla dina guider tycker du bäst om och varför?
– Nästa….hoppas jag;)

Har du redan nu några resplaner där bidraget kan komma till pass?
– Jag har ständigt resplaner….närmast en jobbresa till Barcelona och senare i sommar till vänner i Kalabrien med en avstickare till Sicilien…men bidraget kommer nog till pass för en långresa…kanske en flodkryssning på Irrawaddy i Myanmar/ Burma…

Vilken är din absoluta drömresa?
– Det finns många drömresmål kvar men TV-serien ”Villervalle i Söderhavet” på 60-talet väckte reseintresset…och till Söderhavet har jag ännu inte kommit, så det måste nog vara drömresan med stort D.

Läs Rolfs guider om bland annat Paris och Kos här.

Här är samtliga medlemmar som under året bidragit med minst fem reseguider:
Travelfun
Rolf_52
Aniika
Gunillad

Grattis även till Jenny, alias Jempan, som får Reseguidens bonusbidrag på 2000 kronor, då hennes guide om San Francisco fick flest röster på Facebook.