– Mamma Mia, nu vill vi till Grekland!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: lizawe, medlem sedan 2006
Foto: kenfert, medlem sedan 2006
Bild: Universal Pictures Nordic
Grekland har en speciell plats i nordbornas frusna hjärtan och inför sommaren har bokningarna slagit i höjden. På Apollo ser man redan nu en tjugo-procentig ökning på öarna Skiathos och Skopelos, som utgör miljön i förra årets succéfilm Mamma Mia.

I Grekland finns det alltid nya öar att upptäcka och sommarens uppstickare ser ut att bli Skiathos och Skopelos i ö-gruppen Sporaderna utanför östkusten.

Mamma Mia-feber

Filmen Mamma Mia, som utspelar sig i den grekiska ö-världen, hade mer än en miljon besökare på SF:s biografer runt om i landet under förra året. Nu är många sugna på att besöka de vackra omgivningarna från filmen och på Apollo ser man redan nu ett ökat intresse för öarna Skiathos och Skopelos:

– Det är vårt nästa bäst bokade resmål och bokningarna ligger 20 procent över sommaren innan, säger Kajsa Moström informationschef på Apollo.

Större delen av den populära filmen är inspelad på Skopelos, men inledningsscenen med Pierce Prosnan och Colin Firth är inspelad i Skiathos gamla hamn.

På Fritidsresor tror man att hela Medelhavet drar nytta av filmens effekter och själva ser de en ökning på en gammal klassiker:

– Så här långt har vi en kraftig ökning på Rhodos som ju gör något av en revival med satsning på moderna restauranger och barer, säger Peter Hellström informatör på Fritidsresor.

Du kan lätt ta dig till både Skiathos och Skopelos med charter och Airtours, Apollo och Ving är bolag som alla har de båda öarna i programmet för sommaren. Den som önskar resa runt tar med fördel en flygstol och fortsätter på egen hand. Förutom att det går fint att kombinera de båda grannöarna kan man också lätt planera in närliggande Alonissos i rutten då de alla ingår i ö-gruppen Sporaderna.

Upplev Skopelos och Skiathos i Mamma Mias fotspår

1. Kolla in utsikten från Klostret Agios Ioannis i Kastri, Skopelos
2. Sola på den vackra Kastanistranden, Skopelos
3. Promenera i Skiathos gamla hamn där inledningsscenen är inspelad

Snabbfakta Mamma Mia-öarna


Skiathos:
Folkmängd: 6200
Yta: 48 kvadratkilometer
Ta sig dit: Med charter eller med båt från Volos och Agios Konstantinos på fastlandet.

Skopelos:
Folkmängd: 4700
Yta: 96 kvadratkilometer
Ta sig dit: Med charter eller med båt via fastlandet och Skiathos.

Mer Grekland på film:

Kolla in Kapten Correlis mandolin om du vill besöka Kefalonia.
Kolla in Det stora blå om du är sugen på Amorgos.
Kolla in Ur dödlig synvinkel om du funderar på Korfu.

Mer info på grekiska turistbyrån
Mycket info finns på Kalimera

Sponsrade erbjudanden:


Mer Grekland på forumet:
Greklands resmålssida
7318 bilder från Grekland
199 diskussioner om Grekland

Läs också artikeln:
– Jag samlar på grekiska öar

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.