MALLORCA – möjligheternas ö

Jempan
Medlem sedan 2006, besökt 65 länder

Foto: Jempan
Foto: Jempan
Foto: Jempan
När jag var 17 år fick jag för första gången resa utomlands tillsammans med mina väninnor. Vi åkte, som så många andra ungdomar, till Mallorca. Det var min första resa till Mallorca. Det skulle ta 20 år tills jag återsåg denna mytomspunna ö, men efter denna gång har jag varit en mycket flitig besökare. Reseguidens medlem Jenny, alias Jempan, guidar här till sitt Mallorca.

Jag vet att många förknippar semester med att få betala dyra pengar, därför vill jag i denna lilla guide ge lite tips på billiga och trevliga nöjen. Allt behöver inte kosta pengar!

P – People watching

Det kostar ingenting att titta på folk, men det är otroligt spännande. Jag håller mig borta från turiststråken och turistfällorna. Istället letar jag upp en trevlig bakgata och väljer ett ställe där många lokala går. Gärna något spartanskt, där man kan köpa en flaska rosé och gå ut och ställa sig vid ett av borden. På dessa ställen behöver en flaska rosé inte kosta mer än 6-7 euro.

A – Arkitektur

På Mallorca, och speciellt i Palma, kan man beskåda en otrolig arkitekturkonst. Katedralen eller La Seu som den även heter, är ett fascinerande byggnadsverk. La Seu är katalanska och betyder “Det överskådliga skeppet anlagt vid hamnen”. Det största fönstret i kyrkan innefattar hela 1236 färgade glasrutor. Att besöka katedralen på kvällstid är storslaget och pompöst. Att sätta sig ner och beskåda detta mästerverk är både gratis och fenomenalt.

L – Lata dagar

Unna dig att göra ingenting. Kostar ingenting, men ger dig både energi och ett gladare humör. Kan utövas varsomhelst på Mallorca, gärna på stranden.

M – Motion

Mallorca har ett underbart klimat året om, vilket gör det lättillgängligt att dyrka sport. Jag brukar gå upp tidigt och ta en promenad längs stranden. Man möter mer och mer folk. Gåendes, löpandes, cyklandes, ja det finns många sätt man kan ta sig runt på. En bra sätt att ta sig runt på ön är att hyra cyklar. Tycker man att det är jobbigt, kan man fuska lite och hyra en elcykel, vilket gör det avsevärt lättare att ta sig fram i den kuperande terrängen.

A – Aircrafts

Som den flygvärdinna jag är, älskar jag flygplan. En trevlig utflykt är att packa en picnic-korg med tapas och cava, eller det man själv tycker är gott att förtära. Man tar med sig korgen till strandkanten utanför flygplatsen på Mallorca. Där breder man ut filten och packar upp korgen. Fyller upp glasen och väntar på nästa flyg som kommer in för landning. Personligen tycker jag att detta är ett väldigt trevligt nöje, det kostar dessutom inte mer än det du vill fylla korgen med.

Här hittar du din charterresa till Mallorca.

Här hittar du billiga hyrbilar.


Charter till Mallorca

Om Mallorca Spanien

Mallorca är ön som erbjuder allt från fartfyllda badorter, barnvänliga stränder och charmiga byar till shopping i världsklass. Huvudstaden Palma är många svenskars favoritstad för weekendresor. Med 300 soldagar går det att resa hit året runt.
Natur
Barnvänligt
Lyx
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
23°
Klimat i oktober
21°
Badtemp i oktober
3,5tim
Flygtid från Stockholm